zaterdag 30 maart 2019

Niklas Jansen belangrijk voor SV Surwold

Het leek wel of SV Surwold niet meer wist wat winnen is. De formatie van trainer Jürgen Brelage won voor het laatste op 4 november van 2018. Het lijkt lichtjaren geleden, maar hierbij moet gezegd dat de winterstop in Duitsland bij de amateurs zo’n beetje drie maanden duurde. SV Surwold was hoe dan ook toe aan een driepunter en haalde die punten vanavond in eigen huis door met 2-0 van VfL Emslage te winnen.

Het was een cruciaal duel in de Möbel Wilken Kreisliga. SV Surwold moest immers winnen om afstand te nemen van de ploegen die in de gevarenzone staan. VfL Emslage staat vijfde en zou bij winst een serieuze gooi blijven doen naar de tweede plaats die later wellicht wel promotie kan inhouden. De formatie uit Gross Fullen slaagde niet in zijn doel en zag de Surwolders zelfs tot twee punten genaderd en de groenhemden hebben ook nog een wedstrijd te goed. Het kan verkeren.

De wedstrijd was er een zonder veel kansen. Daarvoor was er te weinig creativiteit bij beide ploegen. De gasten loerden op de kracht van de eenzame spits voorin, René Hermes, de man die al veertien keer scoorde. SV Surwold speelde anders en probeerde het met meer spitsen die door de uitstekende middenvelder Niklas Jansen in stelling moesten worden gebracht. Jansen was vaak de man die strak werd bewaakt. De speler die overkwam van Blau-Weiss Dörpen kon dus weinig uitrichten. Het gold ook voor Hermes en dus waren de angels uit de ploegen gehaald. Ze werkten beiden heel hard, maar konden het verschil niet maken.

Na rust liep dat anders: Jansen werd ineens man of the match. Hij werd in de 48ste minuut in het strafschopgebied ten val gebracht en Tim Pohlmann schoot daarna de strafschop achter doelman Patrick Jongeblöd. Zeventien minuten voor tijd scoorde Jansen zelf nadat hij knap was vrijgespeeld en met een simpele passeerbeweging doelman Jongeblöd te kijk zette. Het was de mokerslag voor VfL Emslage dat nog wel mogelijkheden kreeg om gelijk te maken en dat ook wel verdiende. Het was namelijk niet zo dat de thuisploeg de boel helemaal onder controle had. De wedstrijd bleef zich vooral op het middenveld afspelen, maar door het offensief van de bezoekers leek het nog iets leuker te worden. Daartoe kwam het niet, want daarvoor zorgde Niklas Jansen wel.

VfL Emslage probeerde het nog een keer en had bijna de 2-1 op de schoen, maar echt heel grote kansen vielen niet te noteren al was het schot op de lat van Patrick Grote halverwege de tweede helft wel een echte kans. De beste van de ploeg in een wedstrijd vol strijd, gedoseerd voetbal en heel veel duels. Conditioneel zat het met beide ploegen wel goed, maar mist VfL Emslage creativiteit op het middenveld en SV Surwold een killer in de voorhoede. Maar met Niklas Jansen gaat het ook prima. SV Surwold mag dolblij zijn dat deze zeer goede speler terugkeerde.

SV Surwold-VfL Emslage 2-0
Scoreverloop: 48. Pohlmann 1-0 (strafschop), 73. Niklas Jansen 2-0.
Scheidsrechter: Schwalm.
Toeschouwers: 150.

SV Surwold: Wissmann; Lohmann (76. Antons), Jonas Korte en Hegerkamp; Granovski (71. Felix Korte), Siemer, Van der Pütten, Niklas Jansen (76. Engbers) en Pohlmann; Zivkovic en Thorsten Jansen.
VfL Emslage: Jongeblöd; Ahlers (79. Benke), Grote, Brink en Fischer (55. Völlering); Willems. Phillip Hermes, Lemper, Eling en Hagengers (66. Goertz); René Hermes.