woensdag 20 maart 2019

PKC’83 komt steeds terug, maar Roden wint wél


Het gaat Roden dit seizoen echt voor de wind nadat de ploeg al enkele jaren dicht tegen de eerste klasse in het zondagvoetbal aanzit. De Noord-Drenten leiden de dans in Zondag 2K met verve en hebben echt de kans de titel te pakken. Er zijn echter nog veel kapers op de kust en het is dus nog lang niet gedaan. Feit is wel dat Roden zelf nog wedstrijden te goed heeft en nog kan uitlopen op de rest. Omdat er de laatste tijd een aantal keren niet werd gespeeld wilde Roden-trainer Harry Zwiers een doordeweekse avond goed benutten. Gisteravond werd er dan ook op eigen veld geoefend. Tegenstander was zaterdag eersteklasser PKC’83. In een attractieve wedstrijd werd het 5-4.

De bezoekers uit Groningen speelden met een mix van eerste en tweede elftalspelers, terwijl Roden op oorlogssterkte speelde. “Er werd een paar keer niet gespeeld en we gaan gewoon lekker ballen”, zei Zwiers voor de wedstrijd. Gewoon in een 4-4-2-samenstelling. Zwiers zweert erbij en vaart er dus wel bij. Compact spelen, niet te veel weggeven en daar waar het kan de lepe aanvallers in stelling brengen. Enrico Wardenier is de man die aan de lopende band scoort en maar weinig tijd en ruimte nodig heeft. Het bleek gisteravond wel toen hij er vier inschoot. Hierbij moet gezegd dat de PKC’83-verdediging niet al te best stond: ze durfden het aan ‘1-op-1’ in de verdediging te spelen. Tegen spitsen van het kaliber Enrico Wardenier en Robin van der Tuin is dat natuurlijk levensgevaarlijk en dus kregen de Stadjers de deksel op de neus.  In de eerste helft scoorden beide voorwaartsen van Roden, maar maakten de bezoekers de 2-0 achterstand wél ongedaan door treffers van Koen Hateboer en Simon Schreiber.

Na rust ging het over en weer. PKC’83 kwam een aantal keren voor de goal en voetbalde heel aardig, maar was te onrustig en te onzuiver en de spelers van Roden zaten er kort op en konden zo prima anticiperen. Zwiers zag het goed en liet zijn spitsen lekker ‘hoog’ staan, want de kansen zouden wel weer komen en achterin bleven de Groningers gewoon volharden in het nauwelijks geven van rugdekking. Wellicht een testmoment voor hen. Hoe dan ook niet slim en Roden dat al bekend staat om dat koningskoppel voorin zou toch anders moeten worden aangepakt? Het gebeurde niet en dus kwam Roden gewoon weer aan de leiding. Wardenier maakte er na rust drie. Steeds stond zijn ploeg op voorsprong. PKC’83 zag Martijn van Roeden nog een keer scoren en ook clubtopscorer Bryan Inge. Hij schoot vanaf de stip raak.

Roden liet zien mogelijk eerste klassevoetbal aan te kunnen, PKC’83 liet zien heel goed te kunnen voetballen en zal proberen de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse te halen. De ploeg heeft een paar heel goeie spelers met veel kwaliteiten. Het was tegen Roden ook te zien, maar achterin liep het niet helemaal goed. Met negen goals kreeg het publiek waar voor zijn komst en voor beide teams was het lekker even voetballen. Zo bleven ze in het ritme.




Roden-PKC’83 5-4
Scoreverloop: 17. De Vries 1-0, 24. Wardenier 2-0, 30. Hateboer 2-1, 39. Schreiber 2-2, 50. Wardenier 3-2, 56. Wardenier 4-2, 68. Wardenier 5-2, 77. Van Roeden 5-3, 85. Inge 5-4 (strafschop).
Scheidsrechter: Mulder (Vries).
Toeschouwers: 35.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...