vrijdag 22 maart 2019

Blau-Weiss Dörpen II na ruim kwartier klaar met Sparta Werlte II

In het Duitse Dörpen leek alles koek en ei, maar na het terugtrekken van het eerste team uit de Bezirksliga was het even over met het feit dat het zo lekker ging in het Emsland. Het eerste stopte, het tweede gaat gewoon door en doet het opperbest met de koppositie in de 1. Kreisklasse Nord. Als de ploeg kampioen wordt dan promoveert het naar de Kreisliga, een niveau onder het niveau waar het vlaggenschip speelde. Gisteravond maakte Blau-Weiss Dörpen II korte metten met Sparta Werlte II: 5-1.

Na twaalf minuten spelen stond het al 2-0 en zei een wel heel enthousiaste supporter van de thuisploeg dat de scheidsrechter wel voor het einde van de wedstrijd kon fluiten. De man had kennelijk een helderziende blik en wist op dat moment al dat het wel goed zat met zijn club. Hij kreeg nog gelijk ook en de man werd alsmaar ‘gekker’. Ze wisselden het mooi af: 1-0 in de achtste minuut door Marius Klasen na een gave voorzet van Finn Meyering die tot de winterstop vaste kracht was bij het eerste. Daar speelde hij als verdediger, tegen Sparta Werlte was hij linkshalf met in het eerste kwartier een grote drang naar voren en de man waar het meeste gevaar vandaan kwam. Jannes Meyering schoot vier minuten na de 1-0 raak en vier minuten daarna was het Hendrik Bruns die van dichtbij binnentikte. De bezoekers uit Werlte wisten niet waar ze het moesten zoeken en konden niets beginnen tegen de op hol geslagen voetbalmachine uit Dörpen. Zeven minuten na de 3-0 was het wederom clubtopscorer Jannes Meyering die scoorde. Na zijn afstandsschot van iets meer dan tien minuten eerder zette hij deze keer zijn tegenstander kinderlijk te kijk en kon hij het kwartet treffers van de gastheren na 23 minuten spelen volschieten.

De man die bij de 2-0 zo enthousiast was ging na de 4-0 rustig achterover leunen. Daartoe had ie ook alle reden, want de winst was wel al binnen. Zoveel was wel al duidelijk. De thuisploeg geloofde het zelf ook wel en had wel al gezien dat de bezoekers niet beter konden en dus was het moordend tempo dat te zien was volledig weg en de vier spitsen van Blau-Weiss Dörpen II, want de buitenste mids mogen in de eerste 23 minuten als volwaardige spitsen worden gerekend, waren nu ineens middenvelders geworden. Ze deden er niet veel meer aan en dus kwamen er nog mondjesmaat kansen. Sparte Werlte II bouwde heel rustig op, legde de bal maar eens breed en een tikkie terug op doelman Tobias Brinker was ook geen zeldzaamheid. Zo win je wedstrijd niet en dat hadden de spelers van trainer Andreas Hülsmann wel goed gezien en dus kon dit best eens de eindstand zijn. De rest van de eerste helft was immers niet veel aan en er gebeurde eigenlijk niets.

Sparta Werlte II was wel iets meer uit zijn schulp gekomen, maar mocht dat natuurlijk ook. Halverwege de tweede helft kwamen ze ook nog op 4-1 door een afstandsschot van de Kazak Erwin Zimbal. Tot veel meer wapenfeiten kwamen de gasten niet. De spitsen stonden zo vast al  een muur en de formatie uit Dörpen zouden het vast bij die ene onnodige tegentreffer laten. Zo was het ook. Zelf maakten ze er ook nog maar een. In het slot van de wedstrijd scoorde rechtsback Kevin Langlitz. Ook hij speelde veelvuldig in het eerste elftal. Christoph Kossen miste daarna nog vanaf de stip en doelman Brinker behoedde zijn ploeg dus van een nóg grotere achterstand. Twee spelers van Eintracht Börger zagen het ook. Hun ploeg staat derde op vier punten van Blau-Weiss Dörpen II. Streekgenoot SV Neubörger is tweede en won gisteravond ook op eigen veld. SV Blau-Weiss Lorup 1911 is vierde in de stand en completeert het kwartet ploegen dat kans maakt op het kampioenschap.

Blau-Weiss Dörpen II-Sparta Werlte II 5-1
Scoreverloop: 8. Klasen 1-0, 12. Jannes Meyering 2-0, 16. Bruns 3-0, 23. Jannes Meyering 4-0, 59. Zimbal 4-1, 73. Langlitz 5-1.
Scheidsrechter: Konken.
Toeschouwers: 50.

Blau-Weiss Dörpen II: Langhorst; Langlitz, Grotegeers, Grüter en Niers; Klasen en Bruns (70. Franzen); Kossen en Finn Meyering (83. Kouassi); Jannes Meyering (70. Daron) en Colley (83. Kirchner).
Sparta Werlte II: Brinker; Kleinhuis (83. Meerpohl), Düttmann, Zimbal, Klebe en Purk; Friedemann, Telkmann en Maurer (83. Msaor); Eilers (46. Trcinski) en Tahmasebitavalalli.