dinsdag 23 april 2019

Jeugdig ACV verslaat halve finalist in Noordelijke Districtsbeker in oefenduel

Het Asser ACV had zich de competitie iets anders voorgesteld, want is in de Hoofdklasse B op zaterdag nagenoeg kansloos voor de titel. Nacompetitie kan nog worden gehaald, maar dan moet de goede serie die de ploeg heeft ingezet een goed vervolg krijgen. Het gros van de basisspelers bereidde zich gisteravond dan ook voor op het treffen van volgende week zaterdag tegen SC Genemuiden, een select gezelschap spelers van het eerste speelde ‘gewoon’ mee in het oefenduel op eigen veld tegen zaterdag tweedeklasser VEV’67. De Assenaren scoorden twee keer op cruciale momenten en wonnen de wedstrijd met 2-1.

Een mooi resultaat van de jonge brigade Assenaren die over enige tijd klaar moet staan om de ‘dikke dertigers’ in de selectie op te volgen. Potentie is er, zoveel was wel duidelijk; ACV beschikt over een flinke aanwas talentvolle spelers in eigenlijk elke linie. Voeg daarbij enkele spelers die meestal in het eerste spelen en je hebt goede sturing in een oefenduel tegen een ploeg die geen misselijke is, want de Leeksters spelen over twee weken de halve finale in de Noordelijke Districtsbeker en staan ook nog eens heel aardig in de zaterdag tweede klasse geklasseerd. VEV’67 kan het seizoen een mooi slot geven met promotie en het bereiken en misschien wel winnen van de beker. Dan geldt net als voor ACV dat er wedstrijdritme moet worden gehouden en dus gingen de geelhemden fris en fruitig de wei in en op elke speler zat een goede kop. Lekker voetballen, maar vooral niet om ‘even bezig te zijn’. Sterker: ze wilden winnen en streden voor elke meter net als overigens de youngsters van ACV die elkaar af en toe flink de waarheid vertelden als iets niet goed ging. Heel vaak gebeurde het niet, want de thuisploeg liet een degelijke pot zien. Heel veel kansen tegen kregen ze niet en dat gold ook voor de gasten die de rust bijna met 0-0 haalden, ware het niet dat Leon Santema op aangeven van Nick Westebring twee minuten voor de Asser thee scoorde.

Na rust ging de wedstrijd niet veel anders dan in het eerste bedrijf: VEV’67 degelijk, ACV ook en af en toe een uitval, maar niet heel veel scoringsmogelijkheden. De Leeksters kwamen twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte en op basis van het verloop van het duel tot dat moment was dat niet onverdiend. Menco Renkema scoorde beheerst vanaf de linkerkant. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter besliste Rutger Timmermans de wedstrijd. Eigenlijk was dat op een moment dat de wedstrijd alles had van een 1-1 eindstand, maar het liep dus anders. De ‘bank’ van VEV’67 was flauw en wilde het liefst even ergens tegenaan slaan. Het zegt veel over de scherpte en drive van de ploeg die ook oefenduels niet wil verliezen.

ACV-VEV’67 2-1

Scoreverloop: 43. Santema 1-0, 70. Renkema 1-1, 88. Timmermans 2-1.
Toeschouwers: 50.
Basisopstelling ACV: Kiewiet; Sillah, Talens, De Groot en Steg; Jasper, Westebring en Timmermans; Huser, Santema en Van der Werf.
Basisopstelling VEV’67: Blaauwwiekel; Wolthuis, Elderman, Tjoelker en Cazemier;
Rick Schuring, Kevin de Vries, Frank Schuring en Bolt; Visser en Dijk.