vrijdag 19 april 2019

Musselkanaal morst wel érg dure punten en moet weer naar beneden kijken

Op zich stond Musselkanaal er heel redelijk voor, maar de laatste weken ging het niet van harte als naar het aantal punten wordt gekeken. De jonge ploeg van trainer Wessel Woortman moet in het slot van de competitie dus nog vol aan de bak om zich te handhaven. De Musselkanaalsters hadden zich het wel anders voorgesteld en hadden gehoopt op een plek in de middenmoot. Dat had ook gewoon gekund als gisteravond op eigen veld zou worden afgerekend met Ruinen dat ook nog vecht tegen degradatie. De Drenten wonnen met 3-2 en zorgde ervoor dat Musselkanaal erg beroerd de paasdagen inging.

Zover hadden de groenhemden het echter helemaal niet hoeven laten komen. Hoewel de ploeg niet goed speelde, verschafte het zich wél de beste en meeste kansen tot aan de rust en had het in plaats van een 0-1 ruststand ook 1-1, 2-1 of 3-1 kunnen staan. 0-2 had echter ook gekund, want tien minuten voor de thee waren de gasten zo lief om vanaf de stip niet raak te schieten. Ruinen waakte, hoopte en gokte op een treffer en om de voorsprong dan zo lang mogelijk vast te houden. Ze kwamen ook op voorsprong, de Drenten. Nadat Musselkanaal een kans of wat onbenut liet was het na een half uur spelen raak voor de bezoekers: Elmar van Belkum profiteerde van een fout in de achterhoede bij de thuisploeg en verschalkte Musselkanaal-doelman Noël Sahetapy. Vijf minuten later trad Sahetapy reddend op voor de gastheren toen hij een strafschop van Anthal Horlings stopte. Even ervoor werd ploeggenoot Jurjen Kleiker licht door Gerwin Schmitz van Musselkanaal getoucheerd. Scheidsrechter Melchior Knol vond het genoeg voor een strafschop. Omdat die onbenut bleef, bleven de Musselkanaalsters in de wedstrijd en moest het na rust maar gebeuren.

In de bestuurskamer in de rust ging het uiteraard over de degradatiestrijd en dat Musselkanaal ‘er ook nog niet is’. Ruinen kon de punten goed gebruiken en daarover was men het wel eens en dat de Drenten er met veel strijd iets konden uithalen was wel duidelijk. Nadat Rolf Kaijser de 1-1 binnenschoot was het de beurt aan de bezoekers die binnen twee minuten twee keer scoorden. De verdediging van Musselkanaal stond helemaal verkeerd opgesteld en de scherpe Ruiner formatie strafte het genadeloos af en na de treffers van Anthal Horlings en Wouter Prins moest de thuisploeg dus heel hard aan het werk. De ploeg viel aan, kreeg weer kansen te over, maar mist een echte killer, zo bleek ook tegen Ruinen. Invaller Björn Banus schoot een kwartier voor tijd de 2-3 tegen de touwen en na een groen-wit slotoffensief had het ook nog 3-3 kunnen worden, maar ook de 2-4 zat er nog in. Hoe dan ook deed Musselkanaal zichzelf veel te kort, maar verdedigend was het niet goed bij de ploeg van Woortman die de hete adem van Ruinen nu in de nek voelt en nog vier heel zware finales moet spelen om er rechtstreeks in te blijven.

Musselkanaal-Ruinen 2-3
Scoreverloop: 30. Van Belkum 0-1, 52. Kayser 1-1, 57. Horlings 1-2, 59. Prins 1-3, 75. Banus 2-3.
Scheidsrechter: Knol.
Toeschouwers: 150.

Musselkanaal: Sahetapy; Boeijing, Schmitz, Manning en Oosting; Berends (78. Niels Teuben), Meyer, Theuns en Gerlach; Rik Teuben (63. Banus) en Kaijser.
Ruinen: Marnick Pinxterhuis; Snoeken, Methijn Pinxterhuis, De Jonge en Yorno Lunenborg; Prins, Horlings, Lubbinge en Hoorn; Van Belkum en Kleiker.