donderdag 4 april 2019

SV Neubörger morst punten in strijd om kampioenschap

‘Englische Woche’ kopte een bericht op de Facebookpagina van SV Neubörger tijdens de wedstrijddag van SV Neubörger-GW Spahnharrenstätte. Echte voetbalkenners weten wat dat inhoudt. Engelsen voetballen altijd. Of het nu met kerst is of op nieuwjaarsdag of drie keer in de week, het deert ze niet. Bij SV Neubörger draaien ze er hun hand ook niet voor om. Natuurlijk, ze moeten, want doen het gewoon goed dit seizoen en draaiden lang op twee fronten mee: vorige week werd de ploeg in de Kreispokal Emsland uitgeschakeld door op eigen veld met 4-0 onderuit te gaan tegen het een klasse hoger spelende Grenzland Twist en gisteravond werden in de titelstrijd in de 1. Kreisklasse Emsland Nord dure punten gemorst: op het eigen sportpark werd het 2-2 tegen de groen-witten uit Spahnharrenstätte.

De gasten zijn de laatste weken op dreef en wonnen na een beroerde eerste seizoenshelft vier wedstrijden op rij. De ploeg haalde in die vier wedstrijden meer punten dan in de achttien ervoor. Het zegt dus wel iets en dus waren de gastgevers gewaarschuwd. Toch kwam die ploeg aan de leiding door een knap schot van afstand van een van de betere spelers van de ploeg, de man die achter de spitsen speelt, Marco Langen. Twintig minuten waren er gespeeld en het begin was voor de thuisploeg dus goed. Tot de goal ging het over en weer met een licht overwicht voor SV Neubörger, de formatie die bij winst de koppositie met streekgenoot Blau-Weiss Dörpen 2 mocht delen, met overigens een wedstrijd meer gespeeld. Zover kwam het niet. Daarvoor zorgde de topscorer van de bezoekers wel: Sven Sträche. Uit een corner kopte hij de gelijkmaker drie minuten na de 1-0 binnen. Daarna ging het crescendo met GW Spahnharrenstätte en werd laten zien niet onder te doen voor de titelkandidaat. Simon Tieben zorgde drie minuten voor de rust zelfs voor de voorsprong van de gasten en dat was niet onverdiend.

En dus moest SV Neubörger aan de bak. Het leek aan het begin van de tweede helft ook goed te gaan met meer druk naar voren, maar op het middenveld werd de bal te vaak ingeleverd aan GW Spahnharrenstätte en dus konden ook de streekgenoten mee blijven doen. Eerst volgde echter wél de gelijkmaker. Een knappe aanval van de thuisploeg leek door topscorer Thomas Schuermann achter Dennis Nabers, de keeper van GW Spahnharrenstätte te verdwijnen, maar middenvelder Bernhard Kleymann raakte de bal het laatst en tekende dus voor een eigen doelpunt.

Daarna werd het echt een leuke wedstrijd om te zien: SV Neubörger wilde winnen en gooide alles in de strijd om dat doel te bereiken. Verdediger Christian Müller zweepte zijn ploeg op om maar scherp te blijven, maar echt gevaarlijk werd zijn ploeg niet meer op wat plaagstoten na. Het meeste gevaar kwam zelfs van de bezoekers. Vooral Simon Tieben en Sven Sträche waren bij vlagen erg leep. Gescoord werd echter niet meer. GW Spahnharrenstätte streed echter ook voor elke meter en speelde behoorlijk hard. Na een grove charge van Jens Nabers riep GW Spahnharrenstätte-coach Georg Konen dat het publiek van de thuisploeg veel verder achter de zijlijn moet staan en dat de scheidsrechter had moeten ingrijpen. Maar het was juist zo dat zijn ploeg hard speelde en hij vergat heel even zijn verdediger tot de orde te roepen, maar het mocht allemaal door al lag er af en toe wel erg vaak een speler op de grond. Op het laatst zelfs een van de bezoekers. Het ging erom weg, maar dat zegt wel iets over de belangen van beide ploegen. GW Spahnharrenstätte liet zien wederom tegen een hoogvlieger te kunnen presteren en blijft dit kalenderjaar ongeslagen. SV Neubörger liet wel erg dure punten liggen, maar verdiende ook niet meer dan 2-2. Eigenlijk mogen ze daar nog wel blij mee zijn.

SV Neubörger-GW Spahnharrenstätte 2-2
Scoreverloop: 20. Marco Langen 1-0, 23. Sträche 1-1, 42. Tieben 1-2, 50. Kleymann 2-2 (e.d.).
Scheidsrechter: Tim Liesen.
Toeschouwers: 30.

SV Neubörger: Bernd Horstmann; Müller, Marco Kohnen, Sascha Kohnen (71. Hanekamp) en Riedemann; Jansen, Marco Langen, Tim Horstmann, Korte en Kossen; Schuermann (77. Wessels).
GW Spahnharrenstätte: Dennis Nabers; Jens Nabers, Knoll, Wilmes en Jan-Bernd Konen; Kleymann, Kurre, Rüdebusch en Timpker; Sträche (89. Oldopp) en Tieben (86. Wigbers).