zaterdag 6 april 2019

Veendam 1894 houdt alles potdicht, maar vergeet te scoren

HSC vierde afgelopen weekend het honderdtwintigjarig bestaan en dus besloot de club in overleg met de KNVB de thuiswedstrijd tegen de koploper in Zondag 3B, Veendam 1894, al op zaterdagavond te spelen. Om half zeven ving de wedstrijd die voor ongeveer tweehonderd mensen werd gespeeld aan. Dat kon net, want om kwart over acht viel de duisternis al bijna in en kon het feest beginnen. Voor HSC was het een geslaagde avond, want de 0-0 tegen de Veendammers betekende een prima optreden. De Sappemeersters blijven derde in de stand, de Parkstedelingen eerste, maar Annen kan vandaag weer aan de leiding komen.

Het blijft spannend in de zondag derde klasse B. Velen zeggen dat Veendam 1894 de titel wel even pakt, maar zo simpel is het ook niet. Annen of Veendam 1894 staat buiten kijf. Beide ploegen geven elkaar geen duimbreed toe en dus wordt het een mooi slot. Toch hadden de Veendammers het zichzelf wat gemakkelijker kunnen maken door ‘gewoon’ van het jarige HSC te winnen. Het had gewoon gekund en ook gemoeten. Veendam 1894 was de betere ploeg. Dat kwam vooral na rust tot uitdrukking, maar ook tijdens de eerste speelhelft al waarin de formatie van trainer Jouad Boufarra schitterde door niets weg te geven. Het is de bekende stijl van de Parkstedelingen. Onder het bewind van Boufarra wordt er zakelijk gespeeld en wordt er gehoopt op ‘dat ene moment’. Dat moment moet dan van Marnix Kolder komen. De doelpuntenmachine had het bijna weer op zijn heupen: een helft lang zie je hem niet en dan is ie er: 44 minuten op de klok, geen serieuze kans gecreĆ«erd door de Veendammers en ineens is Kolder er, maar ook het moment dat de bal er niet in mocht.

Na rust was dat niet anders, al kregen de gasten beduidend meer scoringskansen. Het was ook wel logisch, want de ploeg zette meer druk en stichtte meer gevaar. Het leek dan ook slechts een kwestie van tijd dat de 0-1 viel. Hij kwam maar niet, hoe graag de bezoekers ook wilden. Er ontbrak net dat ene goede passje, de juiste balbehandeling en het maken van de juiste keuze. Boufarra zag het goed en wilde dat Kolder niet zo ver terugzakte. “Hij zou voorin voor meer gevaar moeten zorgen. Zeker op het laatst.” Dio Berisha kreeg echter steun van twee inval-aanvallers, maar ook zij konden de ban niet breken.

HSC-trainer Henk Blijham was uiteraard zeer tevreden met het punt dat zijn ploeg behaalde: “Het was de max voor ons.” De Sappemeersters continueren de flow waarin ze zitten; de laatste nederlaag was in december uit bij Veendam 1894. Toen nog in de sneeuw. Het lijkt een eeuw geleden en dus is HSC goed bezig. Wint de ploeg de inhaalwedstrijden dan kan het nog een leuk eind van het seizoen worden voor Blijham en de zijnen.

HSC-Veendam 1894 0-0

Scheidsrechter: Van der Singel.
Toeschouwers: 200.

HSC: Van der Linde; Benthem, Van Lier, Erwin Kuipers, Jansen en Bosma; Smit, Schaank (71. Mark Kuipers) en Van der Graaf; Blokker en Lieberom.
Veendam 1894: De Ruiter; Hartsema, Chesney van Dijk, Jeremy van Dijk en Wevers; Yilmaz, Kuiper, Ruben Wolthuis en Joost Wolthuis; Kolder en Berisha.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...