zaterdag 18 mei 2019

FIT Boys nog niet helemaal zeker van ontlopen nacompetitie

Gisteren stond er in Beilen een duel tussen een ploeg die nog niet geheel veilig was en een kampioenskandidaat op het programma: FIT Boys tegen SV Marknesse. Het was op zich een heel aardig affiche en best aantrekkelijk duel om te zien. Een wedstrijd met een inzet moet dat ook zijn al kan dat ook anders uitpakken. Het Beiler publiek zag tot aan de thee dat hun ploeg niet veel onder deed voor de hoogvlieger uit de provincie Flevoland en met 0-0 rustte. Uiteindelijk wonnen de gasten door een binnengeschoten vrije trap door Jorn Strijk.

Heel FIT Boys was na Strijks treffer not amused. Scheidsrechter Robin Brinkman ‘werd bedankt’ en moest het heel even ontgelden. Toch was er niet zo gek veel aan de hand. Strijk mocht van een meter of twintig van het doel van FIT Boys-goalie Peter Jan Oosting aanleggen nadat zijn ploeggenoot Bart Bakker licht werd getoucheerd. Genoeg voor het geven van een vrije trap en de driepunter voor de Flevolanders. De 0-1 was niet onverdiend te noemen. Zeker niet op basis van de tweede helft waarin de thuisploeg zich net als voor rust niet verstopte, zich enkele kansen verschafte, maar op een gegeven moment dusdanig vermoeid raakte dat de tegenstander het verschil kon maken. FIT Boys mocht van geluk spreken dat het niet 0-2 werd en ook dat was niet onverdiend geweest. SV Marknesse liet in de eerste helft al zien een paar behendige aanvallers in de ploeg te hebben, maar die waren niet scherp genoeg of goed verdedigd. Matthijs Bonnen speelde links in de verdediging als een rots en werd goed door zijn mede-verdedigers ondersteund. Bart Bakker was een van de betere mensen bij de gasten, maar kwam er dankzij de dadendrang van Bonnen niet aan te pas. Af en toe een voorzet, maar meer ook niet en dus moest het gevaar uit het centrum komen. Heel gevaarlijk werden de Marknessers niet en in de rust in de bestuurskamer werd gesproken van een dapper en goed strijdend FIT Boys. Met recht, want zo was het ook.

Feit is dat de geel-groenen er nog niet waren. De ploeg die patent heeft op plek tien in de derde klasse zou nog twee plekken kunnen zakken en daardoor nacompetitie tegen degradatie moeten spelen. De twee ploegen onder FIT Boys zijn BSVV en Hollandscheveld. Die ploegen speelden gisteren tegen elkaar. Dat duel eindigde in 2-2 en daardoor staan deze ploegen drie punten onder FIT Boys en zouden ze de Beilenaren nog kunnen passeren waardoor FIT Boys nacompetitie spelen. Die kans is vrij klein, omdat zowel de formatie uit Bovensmilde als de Hollandschevelders tegen vrij sterke tegenstanders moeten spelen.

Voor SV Marknesse gelden andere belangen al is het geen noodzaak de stap omhoog te maken. In punten staat die ploeg – met nog één wedstrijd te spelen – gelijk met SC Elim. De Elimmers spelen komend weekend tegen hekkensluiter Bant. Als het aan het publiek van SV Marknesse ligt dan kan worden geconcludeerd dat ze niet hogerop willen: “Vorig jaar kampioen in de vierde klasse. Nu tweede. We moeten echt niet naar de tweede klasse. Da’s veel te hoog.” En dus kan het zomaar zo zijn dat beide ploegen elkaar komend seizoen weer treffen: FIT Boys-SV Marknesse en andersom zijn het aanzien wel waard en een straf zou dat voor de neutrale toeschouwer in ieder geval niet zijn.

FIT Boys-SV Marknesse 0-1.
Scoreverloop: 77. Strijk 0-1.
Scheidsrechter: Brinkman.
Toeschouwers: 100.

FIT Boys: Oosting; Boer (69. Mark Seubring), Haandrikman (80. Vriesema), Stevens en Bonnen; Dirk van Faassen, Dam, Ruud Seubring en Gerding; Drenth en Jako van Faassen (69. Visser).
SV Marknesse: Haagsma; Van Diepen, Bijsterveld, Strijk en Wierenga (72. Wolters); Begovic, Richard de Boer en Peters; Bakker, Van der Plas (67. Van der Velde) en Berndsen (82. Jarno de Boer).







Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...