woensdag 15 mei 2019

SuS Rhede II ook te sterk voor derde team SV Surwold

Vier wedstrijden voor het einde van het seizoen werden de reserves van SuS Rhede al kampioen in de 3. Kreisklasse in het Emsland. De ploeg werd dat glansrijk en staat met nu nog twee wedstrijden te spelen maar liefst zeventien (!) punten voor op achtervolger Lorup II. Gisteravond kwam het derde team van SV Surwold op bezoek. Het verschil in punten in het voordeel van de grensdorpbewoners was voordat de wedstrijd begon 38. Het was dus niet zo gek dat Sport- und Spielverein Rhede II de wedstrijd won. Ze deden dat met 2-0.

De thuisploeg heeft het geluk de beschikking te hebben over een superspits: Niklas Geiger. De man scoort altijd en overal en dat mag letterlijk worden genomen: in zowel het eerste, tweede als het derde team van SuS Rhede maakt hij furore en dat in hetzelfde seizoen. In Duitsland kan dat: voor het tweede maakte ie er achttien in vijftien wedstrijden, voor het derde – dat ook in de 3. Kreisklasse in notabene dezelfde competitie uitkomt – vond hij in zeven duels zes keer het net en voor het eerste dat onlangs naar de 1. Kreisklasse degradeerde maakte hij in drie wedstrijden twee goals. Dat deze man niet op dit niveau thuishoort mag wel duidelijk zijn; bij een ploeg uit de Kreisliga kan hij met gemak mee en misschien wel hoger. Een zeer goede speler die gemakkelijk scoort. Constant is hij ook aanspeelbaar en altijd is hij gevaarlijk. Door de Surwolders werd hij echter strak bewaakt en dat deden de groenhemden die lage middenmoter zijn best aardig. Ze kwamen niet om aan te vallen, maar verstopten zich niet. Eerst moest de formatie van speler/trainer Bernd Christmann, die ook scheidsrechter is, toezien hoe de koploper verdiend op voorsprong kwam. Heel simpel kon Christian Bültjer een hoek uitzoeken toen hij attent op een steekpass reageerde. Het bleek ook de ruststand al had de thuisploeg er wel drie kunnen maken. Laat in de eerste helft kwamen de gasten wat dichter bij het doel van SuS Rhede II. De ploeg kreeg bar weinig kansen, maar had op gelijke hoogte kunnen komen toen Manuel Schmitz vanaf de strafschopstip mocht aanleggen. Hij miste de zwak ingeschoten penalty die door Lukas Lüsing-Hauert gemakkelijk werd gestopt.

In de tweede helft begonnen de bezoekers goed toen Mathis Laken had kunnen scoren nadat invaller Leon Bolsmann hem aanspeelde. Bolsmann kwam halverwege de eerste helft in de ploeg voor trainer Christmann die het wel geloofde. Bolsmann speelde in de punt van de aanval, maar kon verder niet veel meer uitrichten. Klaas Conring was een van de betere mensen aan de kant van de gasten uit Surwold, maar net zoals voor rust waren het de grensdorpbewoners die de toon aangeven. De meer dan terechte kampioen kreeg een aantal behoorlijke kansen.

Pas laat besliste André Blome de wedstrijd. Blome is verdediger, maar speelde in de spits en fungeerde als breekijzer om het iets gemakkelijker te maken voor Geiger die niet heel veel kansen kreeg: een verdienste van de gasten die redelijk speelden, maar niet meer dan dat. SuS Rhede II speelde niet eens voluit en dus bleef het bij 2-0. Deed de ploeg het anders door er vol voor te gaan dan had 4-0 of 5-0 met gemak gekund. SuS Rhede heeft een erg sterke spits, twee zeer creatieve middenvelders en een solide achterhoede met een prima doelman. Normaal gesproken moet deze ploeg zich in de 2. Kreisklasse kunnen handhaven.

SuS Rhede II-SV Surwold III 2-0
Scoreverloop: 25. Bültjer 1-0, 78. Blome 2-0.
Scheidsrechter: Krömer.