woensdag 1 mei 2019

Geduld is een schone zaak voor SV Holthausen/Biene

Afgelopen zondag ging het nog van een leien dakje voor SV Holthausen/Biene dat door de 6-1 thuiszege op Rothenfelde van die dag nadrukkelijk in de race blijft voor een ticket voor de Oberliga. Daarvoor hoeft de formatie niet eens kampioen te worden; lijstaanvoerder SV Bevern besloot als aanstaande kampioen niet te willen/kunnen promoveren en dus mag de nummer twee de stap omhoog wagen. Tegen Rothenfelde stond het na een half uur spelen 4-0 voor de ploeg uit het Emsland, maar gisteren op de Dag van de Arbeid ging het beduidend stroever tegen hekkensluiter SV Brake, al werd er wél met 2-0 gewonnen en is plek drie een feit.

Kreten als ‘hoog verdiend’ en ‘de tweede goal had al veel eerder moeten vallen, dan was het klaar geweest’ waren na afloop van de overwinning van SV Holthausen/Biene te horen. 355 mensen kwamen op het duel af en dat is behoorlijk en zeker op de Tag der Arbeit waarop bijna iedereen in Duitsland een vrije dag heeft. Ze fietsten wat langs de rivier de Ems, zaten wat in de zon of genoten van een voetbalwedstrijd in het Stadion am Biener Busch, de thuishaven van de Landesligist die de twee aangrenzende dorpen, Holthausen en Biene, tot een eenheid doet komen. Het publiek geniet van de prestaties van het team met een aantal zeer goede spelers met een verleden in de jeugd van SV Meppen, TuS Lingen of gewoon bij de eigen club die al jaren behoorlijk presteert. De mensen die riepen dat de winst hoog verdiend was hadden een punt, want ‘natuurlijk’ was hun ploeg de betere over de gasten uit Brake die echt geen slechte ploeg hebben. Ze kunnen een knap staaltje verdedigen, spelen goed gegroepeerd en hebben voorin een aantal spelers lopen die iets kunnen. Zo kreeg de ploeg ook een aantal kansen, eigenlijk meer dan de thuisploeg tot aan de thee. Hierbij moet wél gezegd dat SV Holthausen/Biene gemakkelijker voetbalde, maar niet door de Braker muur kon komen.

Na rust ging dat stukken beter en mocht het een wonder heten dat het maar 2-0 werd. Amin Rahmani is een creatieve middenvelder die wel iets weg heeft van Hakim Ziyech van Ajax. Hij verving verdediger Robert Bartling. De thuisploeg ging een soort 3-4-2-1 spelen met Rahmani als regisseur en David Brink als aanspeelpunt en targetman. Hij scoorde dan wel niet, maar kreeg een paar heel beste kansen en scoorde zelfs bijna na een prachtige bicycle kick. Ronaldo is er niets bij. In de 53ste minuut viel de eerste goal van de blauwhemden te noteren: Johannes Winterman schoot hard raak vanaf de linkerkant en doelman Patrick Lahrmann was gezien. Daarna bleef het te lang 1-0. De bezoekers kregen twee mogelijkheden, maar moesten alle zeilen bijzetten de 2-0 te voorkomen en dat lukte hen dus alleraardigst. Patrick Humbert bevrijdde zijn ploeg in de slotminuut na een gave voorzet van invaller Steffen Schepers.

Het gat met de nummer twee, Blau-Weiss Lohne, bedraagt twee punten. Kickers Emden staat twee punten achter SV Holthausen/Biene, maar speelde een wedstrijd minder. Met nog vijf wedstrijden te spelen voor de nummer twee en drie blijft het spannend in de Landesliga Weser-Ems. Voor SV Brake is het doek zo goed als gevallen al is de ploeg verdedigend goed genoeg voor dit niveau.

SV Holthausen/Biene-SV Brake 2-0
Scoreverloop: 53. Wintermann 1-0, 90. Humbert 2-0.
Scheidsrechter: Fleddermann.
Toeschouwers: 355.

SV Holthausen/Biene: Frik; Bartling (46. Rahmani), Görtz, Thole en Hilling; Lammers, Lindenschmidt en Elfert (84. Schepers); Humbert en Wintermann; Brink (90. Gongoll).
SV Brake: Lahrmann; Asmus, Luckymann, Harenberg en Speer; Kühl (80. Mathes), Heidenreich (63. Landwehr), Wiese en Rakow; Kunst en Ince (63. Nickel).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...