dinsdag 28 mei 2019

‘Zoon van’ Junior Obiku doet ACV de das om

Het Asser ACV startte gisteravond in de race om een plek in de Derde Divisie tegen SC Feyenoord. Na een seizoen waarin de ploeg te kort kwam voor de hoogste plek moet de stap omhoog via na de competitie worden gemaakt. De opening van het toetje van het seizoen verliep voor de Assenaren niet al te best, hoewel er na een helft voetballen op het eigen sportpark meer inzat: 0-0 en de betere kansen. Een uur later keek heel ACV bedroef: 0-1 op het scorebord en een lastig uitzicht richting komend weekend.


Drie kwartier lang was er eigenlijk niets te beleven op het Catawiki Sportpark. Sterker: de wedstrijd was gewoon mat en zeker niet goed. De gasten uit Rotterdam begonnen ook beter en hadden de zaakjes zichtbaar goed onder controle en speelden vooral zuinig. Heel zuinig, want er werd zoveel mogelijk tijd gepakt. Eigenlijk vanaf de eerste minuut al. Dit alles onder het devies: ‘de nul houden in Drenthe, hopen op een goaltje en het op Varkenoord afmaken’. Alles verliep volgens draaiboek voor de gasten. Ze haalden de rust met geen treffer tegen, maar hadden daar zelf eigenlijk helemaal geen aanspraak op gemaakt. De betere kansen waren voor de Drenten die ten minste een keer hadden moeten scoren. Ezra Schrijver en Gijs Jasper waren nog het meest dichtbij.

Na de thee leek het goed te komen met ACV. Er waren amper twee minuten gespeeld en er mocht een strafschop worden genomen. Rechtsback Jim de Leeuw kwam mee op en werd in het strafschopgebied gevloerd. Ezra Schrijver zou nu wél kunnen scoren, maar de ervaren Rotterdamse goalie, Rick van der Burg, stopte de penalty. Daarna knakte het bij de gastheren en was het SC Feyenoord dat gedurende de tweede helft beter was. Vooral fysiek en de slag op het middenveld was steeds voor de club uit Rotterdam-Zuid. Ze hadden een aardige schare fans meegenomen en ze zongen af en toe het welbekende lied van de club. Ook nadat Junior Obiku hun ploeg op voorsprong had gekopt. Het was de eerste serieuze kans van zijn club, maar ze hadden er zeker recht op gezien het goede spel van de tien minuten ervoor. Vader Mike Obiku coachte zijn zoon, gaf complimenten en als het niet goed ging zweeg ie als in ‘je moet nu zelf de oplossing zien te vinden’. Toen hij koppend scoorde juichte Mike Obiku.

Een aantal jonge ACV-supporters hadd geen idee wie de man was en keken hem maar vreemd aan. Maar wat kon die man voetballen. Ex-Feyenoord 1 en ex-Nigeriaans elftal en ex-kampioen shirtjes uittrekken na het scoren. Zoon Junior deed het niet, maar stond precies op de goede plek zoals pa Mike dat ook kon. Gisteravond stond Mike precies weer goed. Naast Junior die steeds bij hem in buurt bleef, links voorin. Jim de Leeuw had zijn handen vol aan de behendige en sterke aanvaller en na de 0-1 hadden de Zuid-Hollanders er nog wel meer kunnen maken. ACV kwam goed weg en kon pas in de slotfase af en toe licht gevaarlijk worden, maar niet meer dan dat en dus wordt het komende zaterdag wel erg lastig in Rotterdam.

ACV-SC Feyenoord 0-1 
Scoreverloop: 57. Obiku 0-1.
Scheidsrechter: Rozendal.
Toeschouwers: 700.

ACV: Wormmeester; De Leeuw, Sankoh, Talens en De Vries; Huser (67. Hagenauw), Wielink en Jasper; Schrijver (75. Van der Werf), Van der Heide en Eleveld (75. Mulder)
SC Feyenoord: Van der Burg; Jones, Dobber, Tieleman en Eijck; Oosterom, Akanioui (86. Homan), en Schoonheim; Merrelaar (82. De Zwart), Isoufi en Obiku (73. Van Axel Dongen)

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...