zaterdag 25 mei 2019

SV Eisten-Hüven sluit seizoen uitstekend af met winst tegen kampioen SuS Rhede II

Gistermiddag stond er in de 3. Kreisklasse in Weser-Ems een prachtige wedstrijd op het programma: SV Eisten-Hüven nam het op eigen veld op tegen het tweede van SuS Rhede. De gasten zijn al enkele weken kampioen en hebben een straatlengte voorsprong op de rest. De thuisploeg staat keurig vierde en sloot het seizoen ook als zodanig af na de 4-3 thuisoverwinning tegen de grensdorpbewoners.

De hele ploeg van SV Eisten-Hüven vocht tot de laatste minuut voor de overwinning tegen SuS Rhede II. Het lukt ook nog en het mag echt echt een prestatie van formaat worden genoemd. Immers, 2-0 achter bij rust en toch nog de winst naar zich toegetrokken. Het is niet iedere ploeg die dit seizoen tegen SuS Rhede 2 speelde gegeven. Sterker: Alleen de nummer twee in de stand, Lorup II, won en dat op de eerste speeldag toen de zwart-witten nog niet warm waren gedraaid. Dat zijn ze nu wel en de klad zat er echt niet in en bovendien wilden de bezoekers ‘gewoon’ winnen. Ze leken goed op weg en kwamen al rap aan de leiding door hun topscorer, Niklas Geiger, de man die ook in het eerste uit de voeten kan. In de 26ste minuut verdubbelde hij de voorsprong, maar de thuisploeg speelde absoluut goed en kwam door twee persoonlijke fouten op achterstand. Na de 0-2 ging het ook stukken beter en kreeg de ploeg kansen en ontstond er steeds meer grip op het sterke, voetballende middenveld van de gasten en kreeg de formatie uit Hüven ook nog enkele kansen de aansluitingstreffer te maken. Vooral Tobias Dörtelmann was bij vlagen gevaarlijk.

Na rust kwam dat nóg meer tot uitdrukking. In de 64ste en 68te minuut scoorde hij twee keer op knappe wijze na een fase waarin zijn ploeg de overhand kreeg. Er werden een aantal tactische aanpassingen gedaan waardoor Sus Rhede II zijn spits, Geiger, nauwelijks nog kon bereiken en het middenveld ontregeld bleef worden. Ze deden het goed, de spelers van SV Eisten-Hüven dat in Hüven speelt, een dorp van iets meer dan vijfhonderd inwoners. Eisten ligt iets verderop en is ook een kleine plaats, maar voetballen kunnen ze er en met name strijden. Een hechte gemeenschap die voor elkaar knokt. Het staat ook op een bord net voor het sportcomplex: Willkommen in Hüven, klein aber fein. En ‘fein’ dat is vooral spits Tobias Dörtelmann, een youngster die bijna 1 op 1 scoort in deze competitie en nog A-junior is. In de Bezirksliga voor A-junioren scoort hij ook aan de lopende band en hij legde vooral na rust de verdedigers van SuS Rhede een aantal keren in de luren. Technisch een zeer goede speler met overzicht en het is de vraag of deze speler te behouden is voor de kleine club, SV Eisten-Hüven.

Normaal gesproken moet hij enkele niveaus hoger kunnen gaan spelen. Hij is nog jong, maar is nu al van grote waarde voor de groenhemden die na de twee treffers van Dörtelmann toch weer op achterstand kwamen, want tien minuten voor tijd liet de verdediging van de thuisploeg te veel ruimte aan de gasten en was Lukas Pieper er als de kippen bij op de 2-3 aan te tekenen. Daarna waas het weer de beurt aan de club uit de Hümmling, een stukje Drenthe in het Emsland: in de 83ste minuut maakte Oliver Wester de gelijkmaker en vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hermann Cordes uit Werlte besliste Elias Rickermann de wedstrijd.

SV Eisten-Hüven in het groen en de gasten in het wit

SV Eisten-Hüven – SuS Rhede II 4-3
Scoreverloop: 3. Geiger 0-1, 26. Geiger 0-2, 64. Dörtelmann 1-2, 68. Dörtelmann 2-2, 80. Pieper 2-3, 83. Wester 3-3, 90. Rickermann 3-4.
Scheidsrechter: Cordes (Werlte).
Toeschouwers: 25.

SV Eisten-Hüven: Stottmann; Brinkmann, Wester, Hinrichs en Tim Baalmann (35. Johannes Plaggenborg); Sven Baalmann, Vorholt, Schwarte (46. Lucas Plaggenborg) en Eilers; Dörtelmann en Gerdes (60. Rickermann).
SuS Rhede II: Lucas Wemken; Blome (64. Pieper), Prünie, Alexander Langen en Schütte; Christian Langen, Haken, Wotte (56. Bültjer) en Thien; Hendrik Wemken (64. Hunfeld) en Geiger.