woensdag 29 mei 2019

Goaltjesdief Singh weer goud waard voor SV Eintracht Nordhorn

Gisteravond sloten SG Freren en SV Eintracht Nordhorn het seizoen in de Bezirksliga 3 Weser-Ems af. Het was een wedstrijd om des keizers baard tussen twee ploegen aan de onderkant van de middenmoot; beiden veilig, maar ze wilden het seizoen uiteraard goed afsluiten en maakten er vooral na rust een spectaculaire show van. De eindstand is 3-4 en daarmee won eigenlijk de ploeg met de beste aanvallers van de twee.

Kamaljit Singh is een van die aanvallers. Een waar fenomeen: 28 wedstrijden dit seizoen en maar liefst 36 goals en dat op dit niveau dat zeker niet kinderachtig is. De Duits-Iraanse goaltjesdief is razendsnel, zeer handig aan de bal en erg doelgericht. Kans-goal, dat idee en altijd goed staand. Hij zou twee klassen hoger niet misstaan, maar is tevreden bij SV Eintracht Nordhorn, een team met een zeer goede aanval en een achterhoede die af en toe wat steken liet vallen vanwege een middenveld dat te veel gaten liet vallen. Dat was vooral in de eerst helft zo toen de thuisploeg tot twee keer toen kon scoren. Al na vier minuten stond het 1-0 door een kopgoal van Daniel Holt die alle ruimte kreeg. Daarna bleef SG Freren een licht overwicht houden en kwam het ook op 2-0 door een treffer van Arthur Schmidt die van dichtbij kon uithalen en Marsel Shehu van de gasten verschalkte. Opgeven deden de Nordhorners echter niet, want Singh himself zorgde zes minuten voor de thee voor de aansluitingstreffer.

Daarmee hielp hij zijn ploeg over het dode punt. Echt gevaarlijk waren ze immers niet echt op een afstandsschot en vrije trap na. De periode aan het begin van de tweede helft kenmerkte zich door een goed spelend SV Eintracht Nordhorn dat vroeger op erg hoog amateurniveau speelde en er enkele Nederlanders zag spelen: Pascal de Vries en Gert Goolkate, de man die daar bijna tweehonderd goals maakte. ‘Harry’ noemden ze hem daar. Dit seizoen is hij er als assistent-trainer actief. Kamaljit Singh kon zich geen betere leermeester wensen, want Goolkate was een spits die in de jaren negentig bij elke eerste divisieclub mee kon, maar voor het Duitse koos. Singh is er ook zo een: een man met een neus voor de goal. Hij had de 2-2 kunnen maken, maar de gasten kregen de deksel op de neus toen Jakob Heymann al vroeg in de tweede helft de 3-1 maakte. Hij werd knap vrijgespeeld en door Phillip Krüssel bediend, een van de beste mensen bij de thuisploeg.

Daarna ging alles mis wat mis kon gaan bij SF Freren dat nog een tijdje heel aardig bleef spelen en de winst toch wel binnen zou moeten slepen. De ploeg was echter niet opgewassen tegen de ‘hoger’ spelende bezoekers die voorin levensgevaarlijk bleken. Eerst was er nog een goal uit het niets van Fabian Weidekat na ruim een uur spelen, even erna stond het gelijk door Ismael Konate en een vreemde treffer van Singh zorgde tien minuten voor tijd voor de Nordhorner winst. Hij liep maar door en dook net op tijd het gat in. Iedereen stond erbij en keek ernaar. Singh was de man die het feestje met zijn medespelers vierde, want nestelde zich met zijn ploeg in punten naast SG Freren en speelt net als de gastheren komend seizoen weer op hetzelfde niveau.

SG Freren-SV Eintracht Nordhorn 3-4
Scoreverloop: 4. Holt 1-0, 27. Schmidt 2-0, 39. Singh 2-1, 52. Heymann 3-1, 62. Weidekat 3-2, 67. Konate 3-3, 80. Singh 3-4.
Scheidsrechter: Dankert.
Toeschouwers: 125.

SG Freren: Gemen; Weichers, Scholz, Schmidt en Wecks; Meyer, Krüssel (90. Enneken), Heymann (74. Stegemann) en Steinhaus; Krüp (69. Temmen) en Holt.
SV Eintracht Nordhorn: Marsel Shehu; Verwolt, Stockmann, Lako en Milosevic (57. Lajci); Yilmaz, Yesilkaya (85. Rudi Shehu), Konate (72. Karadas), Weidekat en Erdem; Singh.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...