donderdag 6 juni 2019

Haselünner SV weer terug in de Möbel Wilken Kreisliga

Afgelopen zondag was Haselünner SV in Rhede al met 2-1 te sterk voor SuS Rhede. Een late goal van Tim Widder van de thuisploeg was een heel belangrijke zodat de grensdorpbewoners nog een kans hadden tegen de ploeg uit Haselünne, de ploeg die vier jaar geleden wegens financiële problemen werd teruggezet naar de Möbel Wilken Kreisliga. De formatie speelde de jaren ervoor steeds in de top van de Bezirksliga en met ‘een paar centen’ lukte het bijna de Landesliga te halen. Dat zat er dus niet in en na de terugzetting ging het nóg slechter met de club: degradatie naar de 1. Kreisklasse. Daar werd nooit uit ontsnapt. Tot te dag van gisteren toen de blauw-witten met 4-2 van SuS Rhede wonnen.

En dus zijn ze terug op het hoogste niveau in het Emsland, de mannen van de jonge trainer Kevin Landgraf. Hij is naast trainer regisseur op het middenveld en zorgde er gisteravond voor dat zijn ploeg de slag op het middenveld steeds won. Tot aan de rust was dat zo met een aardig aantal kansen voor de thuisploeg die op een bijveld speelde, omdat er pas laat aan de drukbezochte wedstrijd werd begonnen. Het deerde de gastheren niet, want al na zes minuten stond het 1-0 door een treffer van Johannes Strotman. Daarna werd lange tijd niet gescoord, maar hadden de mannen van Landgraf er met gemak twee bij kunnen en moeten maken. SuS Rhede kwam nauwelijks in het stuk voor en zou er nog twee moeten maken om er ten minste nog een verlenging uit te kunnen halen.

Pas na rust leek het voor de gasten goed te komen. De zwart-witten begonnen sterk, verschaften zich kansen en kwamen terecht op gelijkte hoogte door Denis Maier die doelman Tobias Lübken knap passeerde. Hij werd vrijgespeeld en maakte een mooie beweging en dus had SuS Rhede nog maar één goal nodig. 64 minuten waren er gespeeld en het kon dus nog. De spelers spraken elkaar moed in door te zeggen dat er nog een half uur was te spelen, maar acht minuten later stond het ineens 3-1 en zag het er voor de bezoekers ineens een stuk minder rooskleurig uit: notabene de man die dit seizoen aan de lopende band scoorde, Viktor Dak, was de maker van wat de beslissende treffer leek. SuS Rhede miste net ervoor een grote kans en schakelde niet goed om als in te veel mensen voor de bal en Dak die precies goed stond, leep als hij is.

Daarna duurde het even tot er weer werd gescoord. SuS Rhede bleef beter, kreeg kansen, maar zag de 3-1 vier minuten voor tijd vallen en daarmee de degradatie aan komen. Said Kheder maakte toen de treffer. Ook hij is een man die veel scoorde en daarmee wordt meteen aangegeven waar de kracht van Haselünner SV ligt: in de voorhoede. Ze staan er als ze er moeten staan. De blessuretijd ging vervolgens in en de net ingevallen Helmut Hinrichs scoorde zomaar de 3-2 en omdat de thuisploeg veel tijd had gerekt en er een aantal blessurebehandelingen waren kwam er nog wel wat tijd bij en dus gaf SuS Rhede niet op. Het was echt alles of niets. Het werd niets: in de zevende minuut van de blessuretijd werd de wedstrijd door Johannes Strotman beslist. Hij scoorde vanaf de stip nadat Yannick Läken een overtreding maakte en toen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De thuisploeg had er zelfs vijf kunnen maken: er werd namelijk een strafschop door invaller Safwan Haji Hussein gemist. Maar voor Sus Rhede was de 4-2 al erg genoeg. Zij mogen het komend seizoen een klasse lager proberen.

Haselünner SV-Sus Rhede 4-2
Scoreverloop: 6. Strotman 1-0, 64. Denis Maier 1-1, 72. Dak 2-1, 86. Kheder 3-1, 90. Hinrichs 3-2, 90. Strotman 4-2 (strafschop).
Scheidsrechter: Schwalm.
Toeschouwers: 500.

Haselünner SV: Lübken; Feldhaus (46. Treise), Töller en Schulte; Lake en Ritter; Landgraf en Tosun (65. Armando); Strotmann en Schiavano (84. Haji); Dak (70. Kheder).
SuS Rhede: Langanke; Yannick Läken, Santen, Marsman en Wiemker; Schipmann, Schlömer (82. Hinrichs), Widder en Markgraf (39. Florian Läken); Harders (46. Husmann) en Denis Maier.