vrijdag 31 mei 2019

TuS Weener en SV Holtland maken er een potje van tijdens de seizoensafsluiting

Wie de wedstrijd tussen TuS Weener en SV Holtland goed heeft bekeken kan niet anders dan tot de conclusie komen dat het een draak van een wedstrijd was: hoewel er aardig wat kansen waren te noteren was het niveau van het duel in de Bezirksliga 1 in Ostfriesland erg laag. Geen van beide ploeg speelde Bezirksliganiveau en het is dan ook wel logisch dat degradatie volgde. TuS Weener was al naar de Ostfrieslandliga gedegradeerd en zorgde er met de 1-0 overwinning van gisteravond voor dat SV Holtland daarin komend seizoen ook actief is.

Ze konden wel door de grond zakken, de spelers van SV Holtland. 96 minuten waren er gespeeld toen er voor het einde van de wedstrijd werd gefloten. Met op het scorebord 1-0 en degradatie dropen ze later af richting de kleedkamers. Toch hadden ze meer verdiend, de spelers van trainer Jörn Janssen. Voor de thee was het al zichtbaar: een iets beter SV Holtland dat moest winnen om nog eventuele nacompetitie te halen..

Eventueel, want de twee-na-laatste plek geeft er weliswaar recht op, maar de ploeg die op die plek eindigt is nog afhankelijk van Grün-Weiss Firrel, een ploeg die ook uit Ostfriesland komt en vanmiddag of naar de Bezirksliga degradeert of zich in de één klasse hogere Landesliga blijft. Degradeert de groen-witte brigade dan mag de nummer twee-na-laatst nacompetitie spelen om zich proberen te handhaven, zo niet dan vervalt het toetje. SV Holtland hoefde maar te winnen en die ene goal zat er steeds ook wel aan te komen, maar de ploeg was veel te onzorgvuldig. Er stond een flinke dosis spanning op het koppies van de spelers en TuS Weener kon als gevolg daarvan vaak simpel opruimen om vervolgens weinig uit te richten. TuS Weener en SV Holtland zijn duidelijk de zwakste ploegen in deze klasse en degraderen eigenlijk ook terecht. Daarvoor is het niveau dit seizoen te laag gebleken.

Voor de Holtlanders geen schande, want het team speelde twee seizoenen geleden nog twee klassen lager en kwamen heel snel, maar gaan het dus weer een stapje lager proberen in de hoop dan meteen weer te promoveren. Het geldt ook voor TuS Weener dat enkele sterkhouders zien vertrekken. Dat de gastheren heel laat in de wedstrijd de overwinning naar zich toetrokken kan SV Holtland zichzelf verwijten: geen kansen benut en op het laatst alles op alles gezet om maar te scoren en daarna de tegengoal door Steffen Post. En toen waren de druiven wel erg zuur. TuS Weener vierde de overwinning als promoveerden ze naar de Landesliga. Zij sloten het seizoen toch nog prima af en het gat met SV Holtland werd zo uiteindelijk nog maar drie punten. Daar kochten ze niets voor, maar op de slotdag van de competitie winnen in ook nog eens een derby was voor TuS Weener wel even lekker.

TuS Weener-SV Holtland 1-0
Scoreverloop: 90. Post 1-0.
Scheidsrechter: Nowak.
Toeschouwers: 350.


TuS Weener: Husmann; Kok, Benjamin Olthoff, Post en Jannes Olthoff (72. Engberts); Heiko Müller, Meyer, Busemann en Pruin; Walocha en Malchus (90. Rand)
SV Holtland: Michael Müller; Buß, Hoffmann, Hellmers en Schlink (55. Wessels); Balzen, Holtz, Löwen en Buss; Ibrahim (77. Van-Dijk) en Jeschke (77. Mohammed Sawadogo).  

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...