donderdag 6 juni 2019

Hoogezand flinke maat te groot voor Knoalsters

Van tevoren hadden beide ploegen er wel vertrouwen in: zowel thuisploeg Hoogezand als SC Stadskanaal. De beide tweedeklassers draaiden een goed seizoen waarbij de een nog beter voor de dag kwam dan de ander. Hoogezand deed het in Zondag 2K namelijk erg goed en eindigde daarin als tweede op maar vier punten van kampioen Roden en had een voorsprong van tien punten op de nummer drie. SC Stadskanaal plaatste zich op het laatst van de competitie nog voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Afgelopen zondag speelden beide ploegen in Hoogezand tegen elkaar. Na een voorzichtige Hoogezandster eerste helft kwam de ploeg na rust op stoom: 6-1.

Daardoor plaatsten de rood-zwarten zich voor de finale tegen SC Stadspark. De winnaar is komend seizoen eersteklasser. Met Uuldriks meer mans moet dan ook gelden. Waarom niet? Het is heel simpel: Hoogezand heeft een erg goede aanval, maar de grote man is Heine Uuldriks die op hoog niveau speelde bij onder meer Harkemase Boys. IJzersterk, slim en een speler met een enorm Torinstinct. Na een kwartier spelen dook ie ‘de zestien’ in en ging op jacht naar de goal. Op het juiste moment lokte hij een strafschop uit en vloerde SC Stadskanaal-doelman Royce Geerlings hem. Justin Slor scoorde vervolgens vanaf de stip. Dat was actie 1 van de spits. Later volgden er meer.

Eerst moet hij toezien hoe SC Stadskanaal een paar keer dicht bij het Hoogezandster doel kwam. Jeffrey Bakker kopte de bal acht minuten voor rust achter Teun Hoekstra van de thuisploeg. Een doelpunt van de blauwhemden was niet onverdiend, maar Hoogezand had er ook wel meer mogen maken. Dat bewaarden ze voor later. Te zien was al dat de gastheren beter waren; ze gaven nauwelijks iets weg en speelden goed vanuit de organisatie.

In de tweede helft ging het meteen heel hard. Jordy van Wijk scoorde al na twee minuten uit een corner en nog geen tien minuten later was de wedstrijd beslist: de jonge Thom Bos vloerde de lepe Uuldriks in het strafschopgebied. Slor legde wederom aan de vanaf de stip en scoorde. Toen Uuldriks er na driekwart wedstrijd 4-1 van maakte was het helemaal over en uit voor de gasten die daarna toch nog wat probeerden. De pijlsnelle en behendige Wessel Klijnstra is een megatalent, maar kwam nog te kort tegen de fysiek sterkere spelers van trainer Marshall Pourier. Het gold ook voor Jeffrey Bakker en Sten Vos, niet de minste aanvallers. Zij konden af en toe nog wel wat teweegbrengen, maar het middenveld van SC Stadskanaal was niet goed genoeg en de kwaliteiten van Uuldriks waren te veel van het goede voor de Knoalsters die terug kunnen kijken op een mooi seizoen.

Hoogezand-SC Stadskanaal 6-1
Scoreverloop: 15. Slor 1-0 (strafschop), 35, Bakker 1-1, 47. Van Wijk 2-1, 55. Slor 3-1 (strafschop), 65. Uuldriks 4-1, 73. Van Son 5-1, 75. Uuldriks 6-1.
Scheidsrechter: Boekholt.
Toeschouwers: 350.

Hoogezand: Hoekstra; Fluks (87. Bjorn Wollinga), Van Wijk (76. Bodewes), Thoma en Junior Vos; Bloeming,  Sebastiaan Wollinga en Ozcelik (78. Krebs); Van Son, Slor en Uuldriks.
SC Stadskanaal: Royce Geerlings; Erik Kok, Van der Woude, Tolner en Pals; Thom Bos, Rotman (76. Romney) en Boerhof; Sten Vos, Bakker en Klijnstra (65. Valk).