zondag 30 juni 2019

PKC’83 wint met ‘tweede elftal’ finale 100% Voetbal Sportmaat SC Stadspark Toernooi

Zaterdag eersteklasser PKC’83 was tijdens de finaledag van het 100% Voetbal Sportmaat SC Stadspark Toernooi verre van compleet. Tóch was de ploeg in staat het toernooi te winnen. Het is een prestatie van formaat. Onder leiding van assistent-trainer Robert Groninger lukte het de ploeg in de finale korte metten te maken met SC Stadspark Zondag. Dat gebeurde overigens pas in de slotfase toen een 1-0 achterstand in winst werd omgebogen.

PKC’83 achtte zich volledig kansloos. Van tevoren hadden ze er al geen vertrouwen in, want tijdens de warming-up ging het van ‘dat kan nooit met een tweede elftal’ en ‘dat wordt een afstraffing’. Des te knapper is het dat het de formatie van trainer Bennie de Jong tóch lukte de stadgenoten te verslaan. In de eerste speelhelft was het nog Paidjah Davidson die SC Stadspark Zondag met een soort van halve omhaal op voorsprong zetten, maar in de absolute slotfase was het Raymond Kallenkoot die met twee treffers de toernooizege van de PKC’ers veiligstelde.

Een van de aanwezige toeschouwers belde tijdens de wedstrijd met het thuisfront en had het over ‘dit is echt zomeravondvoetbal’, want volgens hem zat er geen tempo in. Het mag zo zijn en het weer mag ook warm zijn geweest, het is zo dat beide ploegen zuinig speelden en om een finale te willen winnen is dat geen schande, want je krijgt altijd een kans. Zo was het ook al duurde dat wél even. SC Stadspark Zondag was zoals verwacht beter, maar zette nauwelijks druk dus konden Robert Groninger en de zijnen rustig opbouwen om proberen Giovanni Salvo te bereiken. Hij kreeg op slag van rust (twee keer 25 minuten) twee grote kansen, maar miste. Daarvoor had Davidson dus al gescoord, een van de spaarzame kansen tot aan de korte rust.

Daarna bleven beide ploegen spelen zoals ze in de eerste helft ook deden. PKC’83 was in de tweede helft overigens de betere ploeg met meer stootkracht voorin: Bryan Inge kwam in de ploeg en Martijn van Roeden was bij vlagen ook gevaarlijk. De Stadparkers deelden slechts een paar plaagstoten uit en moesten toezien hoe Kallenkoot twee keer trefzeker was. Het gebrek aan spelers van de zondag eersteklasser was net als bij PKC’83 groot, want bij de zaterdagploeg deed assistent-trainer Robert Groninger mee en bij SC Stadspark Zondag keepertrainer Martin van Hoek. Van Hoek ging bij de 2-1 van Kallenkoot niet vrijuit en voor hem was het sneu dat zijn prima optreden op deze manier moest eindigen. Kallenkoot kon niet anders dan de bal tegen de touwen schieten.

PKC’83-SC Stadspark Zondag 2-1 
Scoreverloop: 18. Davidson 0-1, 45. Kallenkoot 1-1, 48. Kallenkoot 2-1.

Basis PKC’83: Meedendorp; Van Wijk, Groninger, Sebens en Alloui; Salvo, Middel, Augustien en Wilpstra; Van Roeden en Kallenkoot.
Basis SC Stadspark Zondag: Van Hoek; Marcos, Michel Boonstra, Villabain en Van Gestel; Van der Lei, Schieving, Vos en Davidson; Lukic en Tel.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...