zondag 30 juni 2019

‘TKB’ eindigt als derde op toernooi bij SC Stadspark

De studenten van The Knickerbockers schoten er lustig op los in de strijd om de derde plaats van het 100% Voetbal Sportmaat SC Stadspark Toernooi. Halverwege de twee keer 25 minuten durende wedstrijd tegen VV Groningen stond het 2-0 en na een hele wedstrijd 5-2. Jasper van Rozen was met drie treffers de smaakmaker bij ‘TKB’.

VV Groningen trad deze keer met een totaal andere ploeg aan dan enkele dagen geleden toen nog van de zaterdagploeg van SC Stadspark werd gewonnen. Virgil Muller en Joey Bakker waren er gewoon bij, maar ook Jamie Walstra. Ze begonnen ook heel aardig, maar konden de trekker niet goed genoeg overhalen, want gescoord werd door de ‘VVG’ers’ niet. The Knickerbockers kwam zowaar op voorsprong nadat even de kat uit de boom werd gekeken, maar het team keurig verzorgd bleef voetbalde. Wietse Crom scoorde na een krap kwartier de 0-1. Acht minuten later bediende Anne Vaatstra Jasper van Rozen die de voorsprong verdubbelde. De zaterdag tweedeklasser had daarna nog weinig hinder van de ploeg die een klasse hoger speelt.

Pas na rust deed ‘VVG iets terug door Roy Smolders die koppend de 1-2 maakte. Drie minuten later schoot de van VAKO overgekomen Sietse Wichers de 1-3 binnen door van afstand te scoren. Daarna bleef de wedstrijd aantrekkelijk om te zien en kon het beide kanten op. VV Groningen scoorde echter de aansluitingstreffer door Regilio Holder die vanaf de stip raakschoot. Daarna ging het allemaal erg rap en besliste Van Rozen de wedstrijd door twee keer te scoren. Doelman Steven de Haan van VV Groningen ergerde zich vooral bij de 2-5 kapot, omdat Van Rozen in buitenspelpositie de 5-2 zou hebben gemaakt. Hoe dan ook won The Knickerbockers ruim en eiste de studentenploeg de derde plaats op.

VV Groningen-The Knickerbockers 2-5
Scoreverloop: 14. Crom 0-1, 22. Van Rozen 0-2, 48. Smolders 1-2, 31. Wichers 1-3, 36. Holder 2-3 (strafschop), 41. Van Rozen 2-4, 46. Van Rozen 2-5.
Scheidsrechter: Groefsema.

Basis VV Groningen: De Haan; Naldo, Dijk, Holder en Selasa; Supriatna, Walstra en Bakker; El Jawashi, Muller en Lopez.
Basis The Knickerbockers: Timmerman; Van Wamel, Brons, Stellingwerf en De Glint; Vaatstra, Crom, Pot en Wichers; De Haas en Van Rozen.