dinsdag 9 juli 2019

Be Quick 1887 en WVV al vroeg aan het oefenen


Het duurt nog bijna acht weken dat de competitie voor zondag hoofdklasser Be Quick 1887 begint enn a een zwaar seizoen waarin de ploeg het vege lijf redde lijkt het vrij logisch dat de formatie uit Haren wel toe is aan de zomerstop. Heel even hebben ze ervan kunnen genieten, maar voor de spelers van trainer Steven Wuestenenk is het nog voordat het half juli is oefenen geblazen. En dus lijkt het wel of de Good-Old iets van plan is in het komend seizoen.

Een aantal dragende spelers vertrok weliswaar, maar Be Quick 1887 zou Be Quick 1887 niet zijn als er gewoon weer een team jonge spelers staat, want daar staat de club bekend om, dat weer gaat presteren. Het liefst beter dan vorig seizoen waarin de weg omhoog al werd gevonden. Wuestenenk zal het goed hebben gezien: er zit rek in deze ploeg en de jonge spelers hebben al een jaartje ervaring op hoofdklasseniveau opgedaan en kunnen dus alleen maar beter worden. Hoe hoog de lat dit seizoen zal liggen is de vraag, maar heel vroeg veiligspelen zal een voornaam doel zijn, gevolgd door ‘verder omhoogkijken’ en wellicht meer. Dat er zo vroeg al wordt geoefend zegt wel iets. Op de Esserberg was het Winschoter WVV gisteravond de tegenstander. Daar is Bernd van Bolhuis wederom hoofdtrainer. Van Bolhuis is bij de bespelers van de Esserberg natuurlijk een bekende man, want loopt al wat jaren bij de club rond en een balletje is snel opgegooid. De oefenmeester weet dat het verschil tussen de hoofdklasse en eerste klasse enorm is en zag dat ook op het kunstgras in Haren: 4-0.

Ze hoefden daarvoor niet eens volle bak te gaan, de spelers van Wuestenenk. Duidelijk was dat de ploeg meteen heer en meester bleek en het eenrichtingsverkeer richting het doel van Serkan Akbas was. Een uitstekende keeper. Jarenlang al en dus haalde hij er aardig wat balletjes uit. Een kwartiertje duurde het tot de gastheren aan de leiding kwamen. Arnoud Bentum was de maker nadat hij knap werd vrijgespeeld door Wilko van der Kooi die prima speelde op het sterke, beweeglijke middenveld van de gastheren. Dat deed ook DaniĆ«l Teune die samen met Ivan Spijkstra als controleur prima speelde. Daardoor werd WVV-goaltjesdief Martijn Drent nagenoeg niet bereikt en stond hij op een eiland. Na de 2-0 door Teune kwam hij er meer aan te pas toen hij meer steun kreeg van onder meer Martijn Delger, een van de betere WVV’ers.

In de tweede helft werd volop gewisseld. Zo stond er een totaal nieuw Be Quick 1887 dat daar weinig hinder van had en na een krap uur spelen op 3-0 kwam door Yoran Cats na aangeven van Tim Deelen. Tien minuten later maakte Selwyn Slotegraaf de vierde treffer van de thuisploeg. Daar had er nog een bij kunnen komen als niet vanaf de stip werd gemist.

WVV probeerde nog van alles, maar kwam nauwelijks voor het doel van Robert Smit. Op het laatst was er nog wel iets mogelijk, maar had het al lang en breed 5-0 of 6-0 moeten staan. Voor Be Quick 1887 een leuke opsteker. De ploeg oefende afgelopen zaterdag ook al bij Flevo Boys en de speler van Wuestenenk mogen nu genieten van een korte zomerstop. Op vrijdag 9 augustus mogen ze weer aan de bak. Dan is ACV in Assen de volgende tegenstander in de oefencampagne. WVV is ook vroeg begonnen en speelt komende dinsdag tegen een andere stadse hoofdklasser, namelijk Oranje Nassau. Daarna wordt nog deelgenomen aan een toernooi, ook in de stad Groningen.

Be Quick 1887-WVV 4-0 
Scoreverloop: 14. Bentum 1-0, 32. Teune 2-0, 59. Cats 3-0, 69. Slotegraaf 4-0.  
Toeschouwers: 75.

Basis Be Quick 1887: Pikkemaat; Leidelmeijer, Jansman, Aldelkarim en Boyer; Spijkstra, Teune, Van Maastrigt en Van der Kooi; Bentum en Liewes.
Basis WVV: Akbas; Heijenga, Verhagen, Molenkamp en Kuiper; Ploeger, Steenman, Van der Linden, Vegter en Delger; Drent.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...