woensdag 10 juli 2019

Tweede van SV Meppen swingt de pan uit tijdens RWH-Cup

In Meppen gaat het allemaal prima: het vlaggenschip handhaafde zich vorig seizoen moeiteloos in de 3. Bundesliga en het tweede, het zogenoemde ‘Nachwuchsteam’, dat zoveel inhoudt als het beloftenteam, ofwel de U23, doet het ook prima. Vorig seizoen werd dan wel net niet de stap naar de Landesliga gemaakt, dit seizoen is dat het voornaamste doel van het team waarvan lang niet iedereen jonger is dan 23 jaar. Neem Michael Holt bijvoorbeeld. 33 jaar, een schat aan ervaring in onder meer de 3. Bundesliga bij Holstein Kiel en oud-speler van het eerste van de Meppener SV. Hij was tijdens de eerste wedstrijd van zijn ploeg in de strijd om de RWH-Cup tegen TV Bunde een van de smaakmakers: twee treffers voor Holt en heel wat steekpassjes en ‘clevere momenten’ waardoor het team als een tierelier draaide en simpel won: 5-1.


Na een half uur spelen stond het al 3-0 voor de blauwhemden. Holt had er twee gemaakt waaronder de 1-0. Die stond na negentien minuten spelen op het scorebord nadat het tweede van SV Meppen er al lang twee had moeten maken. Junior Razack Kone, een andere smaakmaker bij de Meppeners, liep het strafschopgebied in en en werd door jongeling Leon Fernandes van TV Bunde onderuitgehaald waarna Holt de 1-0 kon maken. Acht minuten later scoorde Kone zelf nadat hij attent op een dieptepass reageerde. De verdediging van TV Bunde werd helemaal zoek gespeeld en kon als excuus gebruiken dat er een jonge ploeg stond dat nog veel moet leren; veel basisspelers ontbraken en het team is bouwende nadat een aantal dragende spelers en de vaste doelman vertrokken. Ook bij de 3-0 ging het uiterst stroef bij TV Bunde dat op hetzelfde niveau als SV Meppen II acteert, namelijk de Bezirksliga, maar dan in een ander district. De 3-0 kwam van Michael Holt na een assist van Junior Razack Kone.

TV Bunde was gesloopt en SV Meppen II liet de teugels heel even vieren. Het zorgde ervoor dat de roden van TV Bunde iets uit hun schulp konden kruipen. Doelman Patrick Menes van SV Meppen II ging een minuut voor rust in de fout waarna Sebastian Wendland kon scoren. Zou er dan toch nog iets mogelijk zijn voor TV Bunde? Het antwoord volgde gauw en hield een ‘nee’ in.

Na rust was het namelijk zo dat Ernest Gyabaa de blauwhemden al snel op een 4-1 voorsprong zette, want een schot van afstand belandde in de 53ste minuut achter de jonge doelman Joost-Dirk Olthof van de grensdorpbewoners. Na een uur spelen ging de sluitpost in de fout waarna Gyabaa wederom kon scoren. Daarna werd het allemaal wat matter, want ook SV Meppen bakte er niet heel veel meer van. De winst was er wél en met 5-1 hoeft de ploeg zich niet te schamen. TV Bunde miste superspits Eike-Tjark Schmidt weliswaar, maar heeft nog veel werk te doen. Volgende week speelt SV Meppen II in de kwartfinale tegen SuS Rhede.

SV Meppen II-TV Bunde 5-1 
Scoreverloop: 19. Holt 1-0 (strafschop), 27. Kone 2-0, 30. Holt 3-0, 44. Wendland 3-1, 53. Gyabaa 4-1, 60. Gyabaa 5-1.
Scheidsrechter: Kässens.
Toeschouwers: 70.

SV Meppen II: Menis; Wulkotte, Deters (68. Dosquet) en Tallen; Hopp, Holt (55. Heyne) en Kugland; Schumacher en Rohe; Kone (63. Boadu) en Gyabaa (73. Bamba).
TV Bunde: Olthoff; Dreesmann, Gerlach (63. Sanders) en Bertram; Peters (73. Pletsch), Diepen, Buse, Wirtjes en Fernandes; Van-Leßen en Wendland.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...