zaterdag 27 juli 2019

Borussia Leer een uur lang prima tegen SG SC 04 Leer/VfR Heisfelde II

Een uur gespeeld en een 2-0 voorsprong op zak is meestal een goed teken en zorgt voor rust in de hoofden van veel voetballers. Niet voor die van Borussia Leer dat vanmiddag op eigen veld tegen stadgenoot SG SC 04 Leer/VfR Heisfelde II aantrad. De Leeraner derby verliep uiterst voorspoedig voor de gastheren die zichzelf al een ronde verder waanden in de Sparkassen Pokal Ostfriesland 2. Niets werd dus minder waar. Uiteindelijk werd het 2-6.

Het meest sneu voor de thuisploeg was nog dat vier goals binnen acht minuten vielen en daarmee de wedstrijd was gekanteld in het voordeel van de bezoekers. De Borussen stonden erbij en keken ernaar. Ze hadden de volledige controle over de wedstrijd nadat het begin van de stadsderby nog voor de bezoekers was: twee samenwerkende verenigingen: SC 04 Leer en VfR Heisfelde II. Die ploegen werken samen omdat er anders niet genoeg spelers zijn en op deze manier kunnen ze in competitie- en bekerverband uitkomen. Zeven minuten duurde het goede begin van de gasten in het rood, daarna kwamen de blauwhemden van Borussia Leer op stoom. Een ploeg met een paar handige voorwaartsen en creatieve middenvelders. Ze kregen ook kansen en na acht minuten was het raak door Mahsun Babac. SG SC 04 Leer/VfR Heisfelde II kwam tot aan de thee nauwelijks nog in het stuk voor. Het kwam omdat de thuisploeg lekker kon voetballen en het nog vol kon houden. Twee minuten voor de thee werd het daardoor ook 2-0 door Iman Ghulami.

Niets leek een overwinning voor Borussia Leer nog in de weg te zitten. Tot een uur spelen. Daarna ging echt alles mis wat mis kon gaan: vier goals op rij door een opeenstapeling van fouten in de achterhoede. De jonge doelman, Kevin Tooren, is nog maar zeventien en speelde zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht en ging een paar keer niet vrijuit. Het gold ook voor de verdediging en het middenveld stond ook veel te ver naar voren en kon het allemaal niet meer belopen waardoor de bezoekers meer en meer ruimte kregen. Hoe dan ook vielen er vier goals op rij te noteren.

Matthes Mohr viel na rust in bij SG SC 04 Leer/VfR Heisfelde II en was de absolute motor in de ploeg. Hij scoorde ook de 2-1 nadat Tooren in de fout ging. Een minuut later probeerde Mesut Sürer op te bouwen, maar speelde hij de bal verkeerd in waarna de attente Jan-Gerhard Onken de bal onderschepte en de 2-2 maakte. Nepomuk Vahlhaus scoorde vier minuten daarna door een afstandsschot tegen de touwen te werken en vier minuten daarna was het weer de beurt aan Onken. Daarna was het even rustig. In het laatste kwartier schoot SG SC 04 Leer/VfR Heisfelde II het halve dozijn vol door treffers van Silas-Arik Eickershoff en Manuel Schulte.

Borussia Leer-SG SC 04 Leer/VfR Heisfelde II 2-6
Scoreverloop: 8. Babac 1-0, 43. Ghulami 2-0, 60. Mohr 2-1, 61. Onken 2-2, 65. Vahlhaus 2-3, 67. Onken 2-4, 76. Eickershoff 2-5, 86. Schulte 2-6.
Scheidsrechter: Hoffmann.
Toeschouwers: 50.

Borussia Leer: Tooren; Brendemühl, Kuhlmann, Sürer en Wagner; Junker (42. Krumm, 57. Jonjic), Toungara, Kone en Bender (67. Fleßner); Babac en Ghulami.
SG SC 04 Leer/VfR Heisfelde II: Buss; Krüger, Kliege en Schulte; Fädrich, Vahlhaus, Schumacher en Greiwe; Onken en Eickershoff.