maandag 29 juli 2019

Nachwuchs van SV Meppen uiteindelijk naar terechte winst in derby

Gistermiddag speelden ze tegen elkaar: promovendus SF Schwefingen en het tweede team van SV Meppen, de zogenaamde ‘Nachwuchs’, ofwel de U23 of in goed Nederlands: het beloftenteam van SV Meppen. Beide ploegen spelen dit seizoen in dezelfde klasse, namelijk de Bezirksliga 3 Weser-Ems. SV Meppen had daaruit al lang willen verdwijnen, want wil in de Landesliga spelen om het verschil met het profteam dat in de 3. Liga uitkomt te verkleinen. Dat lukte net niet, omdat Union Lohne vorig seizoen een punt meer haalde. SG Schwefingen promoveerde van de Möbel Wilken Kreisliga naar de Bezirksliga en dus komen de ploegen elkaar dit seizoen nóg twee keer tegen. Schwefingen tegen Meppen dat is een pure derby en dus kwam er ook veel volk: een man of driehonderdvijftig. Niet verkeerd zo op een bloedhete zondagmiddag in de laatste dagen van juli. SV Meppen toonde zich de beste en won dan ook terecht met 2-1.

Tot aan de thee was SV Meppen al de betere van de twee en had de ploeg er meer dan één kunnen maken, want het beste van het spel en ook wat kansen. Dat gold ook voor de thuisploeg die via Christopher Schmitz tot twee keer toe dichtbij succes was. Het was echter Niels Grevink, de Nederlandse spits van de ploeg uit Meppen, die scoorde. Hij deed het zeven minuten voor het ingaan van de rust en dat was eigenlijk ook wel loon naar werken. Grevink had al twee grote kansen gemist en scoort altijd wel. Ook altijd gevaarlijk en dus trainde hij al enkele keren met het profteam van SV Meppen mee. Of hij ooit nog in dat team gaat spelen is afwachten. Op Bezirksliga-niveau weet hij zich met gemak staande te houden en is hij voor veel verdedigers een plaag.

Het leek vrij logisch dat Grevink en de zijnen er gauw nóg een zouden maken en dan het liefst vlot na rust. Dát liep iets anders, want SV Meppen kreeg in de tweede minuut in de tweede helft een penalty tegen die door Michael Wilken werd benut. Daarna bleef SG Schwefingen volharden in het veld heel klein houden, veel strijd erin te gooien en proberen via een counter te scoren. Zo zal de ploeg dit seizoen ook moeten spelen om het vege lijf te redden. Voor SV Meppen II gelden andere doelen: kampioen worden. Dan moet er wél een goede middenvelder bij komen en die is er: Michael Holt. Hij blesseerde zich voorafgaand aan het duel tijdens de warming-up en speelde derhalve niet. Op het middenveld bij de blauw-witten waren vooral in de omschakeling grote gaten te vinden waardoor de gastheren uit Schwefingen eruit konden komen en een aantal keren gevaarlijk werden. Niet meer dan dat. Dat Leon Dosquet een kwartier voor tijd de 1-2 binnenschoot kwam als een verlossing. SV Meppen bekert daardoor verder in de Bezirkspokal Weser-Ems.

SF Schwefingen-SV Meppen II 1-2 
Scoreverloop: 38. Grevink 0-1, 47. Wilken 1-1 (strafschop), 75. Dosquet 1-2.
Scheidsrechter: Buß.
Toeschouwers: 350.

SF Schwefingen: Hüser; Kroon (50. Vehring), Greten, Wessels, Wilken en Brand; Schmitz, Mogge en Lake (69. Ahrens); Kuhl en Mislim (50. Renzing).
SV Meppen II: Eikens; Deters (60. Went), Dosquet, Krüssel en Wolken; Rohe, Schumacher, Hopp en Kugland; Heyne (56. Gyabaa); Grevink (88. Buitys).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...