vrijdag 26 juli 2019

Eike-Tjark Schmidt doet broer Keno pijn: TV Bunde wint van Blau-Weiss Papenburg in Bezirkspokal Weser-Ems

Jarenlang speelden ze samen bij TV Bunde, de broers Eike-Tjark en Keno Schmidt. Ze scoorden aan de lopende band en waren samen een gevreesd duo bij de Bezirksligist uit het grensdorp Bunde. Met ingang van het nieuwe seizoen dat gisteravond officieel is begonnen met het bekerduel tussen TV Bunde en Blau-Weiss Papenburg spelen ze niet meer samen bij de roodhemden. Keno verkaste immers naar de Landesligist uit Papenburg. Het duel Eike-Tjark tegen Keno staat na het bekerduel op 1-0. De formatie uit Bunde won namelijk met 3-1.

Eike-Tjark Schmidt had bij alle drie goals een belangrijk aandeel zoals hij dat zo vaak heeft als zijn club speelt. Een fenomenaal goede spits immers die vanwege zijn werkzaamheden niet altijd in staat is volop te trainen. Deed hij dat dan speelde hij met twee vingers in zijn neus bij een club in de Ober- of Regionalliga. Keno leed bij al die tegengoals, maar niet eens heel diep van binnen gunde hij het zijn jongere broer wel. Op de 3-1 overwinning viel ook niet eens zo heel veel af te dingen. TV Bunde stond halverwege de wedstrijd met 2-0 voor. Die stand was na negentien minuten spelen trouwens al bereikt. In de achtste minuut was het al raak. Schmidt ging het strafschopgebied in en zocht doelman Christian Eissing van de gasten. Net op het moment dat hij wilde uithalen toucheerde Peter Wemken hem heel licht. Verdediger Thomas Girod is specialist en schoot onberispelijk raak. Daarna probeerden de gasten het spel te maken en de gelijkmaker op het bord te zetten, maar gevaarlijk werden ze niet echt. Sterker: de 2-0 viel iets meer dan tien minuten later. Eike-Tjark Schmidt ging weer ‘de zestien in’ en zette Volker Wirtjes vrij. Hij schoot raak en de bezoekers hadden wederom het nakijken.

Daarna werd Blau-Weiss Papenburg iets gevaarlijker. Meer en meer kwam de ploeg bij het doel van de goede, jonge TV Bunde-doelman Joachim Groenewold. Hij keepte goed en hield zijn doel lang schoon. Ook na rust toen TV Bunde bleef volharden in zeer goed compact spel en probeerden ze de ploeg van trainer Thomas Priet het voetballen onmogelijk te maken. Af en toe lieten de blauwhemden een mooie combinatie zien, maar niet minder vaak zat er een Bunder been tussen of werd de bal goed afgeschermd en kon er worden uitverdedigd. Het was allemaal na de vlotte 3-0 van Eike-Tjark Schmidt die na drie minuten spelen in de tweede helft op wonderschone wijze scoorde. A la Dennis Bergkamp verschalkte hij Eissing die nog niet applaudisseerde zoals Edward Metgod ooit deed toen Ruud Gullit hem op bijna identieke wijze verschalkte, maar wat verdient deze Schmidt een lof zeg. Het was ook na de 3-1 door David Schiller die vijf minuten na de goal van Schmidt de 3-1 maakte door van dichtbij te scoren.

Veel verder kwamen de gasten uit Papenburg niet. Het spel was niet goed genoeg en er is dus nog werk aan de winkel voor Priet en de zijnen. TV Bunde begon goed aan het seizoen en is elk jaar een ploeg die mee doet om promotie naar de Landesliga. Wie weet komen Eike-Tjark en Keno elkaar daar volgend seizoen wel tegen.

TV Bunde-Blau-Weiss Papenburg 3-1 
Scoreverloop: 8. Girod 1-0 (strafschop), 19. Wirtjes 2-0, 48. Eike-Tjark Schmidt 3-0, 53. Schiller 3-1.
Scheidsrechter: Eden.
Toeschouwers: 350.

TV Bunde: Groenewold; Bertram, Girod, Dirksen en Gerlach (66. Bleeker); Buse, Siemens, Diepen en Queder (90. Wendland); Wirtjes (59. Yzer); Eike-Tjark Schmidt.
Blau-Weiss Papenburg: Christian Eissing; Runde (83. Zeqollari), Wemken, Cordes en PĆ¼schel (46. Michael Eissing); Kurowski, Nakelski, Papen (70. Lange) en Al Hussein; Keno Schmidt en Schiller.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...