vrijdag 12 juli 2019

Sparta 09 Nordhorn verdiend naar oefenzege bij SV Germania Twist

Gisteravond stonden twee Kreisligisten tegenover elkaar. Decor was het knusse sportpark van gastheer SV Germania Twist. De grensdorpbewoners keken al rap tegen een 1-0 achterstand aan en kwamen die schok nooit meer te boven. Halverwege de wedstrijd stond het 0-2 en een kwartier voor tijd deed de formatie uit Twist nog iets terug. Te laat, maar meer verdienden de blauwhemden ook niet. Daarvoor waren de gasten te goed.

Lucas Reinink scoorde al na twee minuten nadat de thuisploeg balverlies leed. Dat overkwam de ploeg later nogmaals en dus stond het nog voor het ingaan van de rust 0-2 voor Sparta 09 Nordhorn dat in de Kreisliga in Bentheim speelt. SV Germania Twist speelt op hetzelfde niveau in het Emsland dat een veel groter gebied beslaat. Het niveau van de Bentheimers was duidelijk beter dan de thuisploeg, want A cruciale goals en B beter spel. Het combineren ging de bezoekers beter af en het tempo lag ook hoger. De gastheren oogden wat statisch en leken er maar niet uit te kunnen komen. Na een kwart wedstrijd probeerden ze het meer en meer en kropen ze wat uit de schulp. Met opkomende backs kwam er ook gevaar, maar omdat er daardoor ook ruimte werd weggegeven kon de 0-2 door Hubertus Köster op het denkbeeldige scorebord komen te staan.

Het scorebord stond niet aan. Het bestuur van de club besloot dat maar niet te doen. Een Testspiel immers en dus negen toeschouwers, exclusief een verslaggever. Later werd dat aantal verdubbeld, omdat een lager team dat tijdens de eerste helft van de wedstrijd trainde, aansloot om te kijken. Ze bleven in de buurt van de – ook al denkbeeldige bar -, want hoewel er flesjes bier voorhanden waren en ze die tot zich namen, was er nooit sprake van een echte bar. Via een lid van de club konden ze een drankje nemen en de tweede speelhelft voor een groot deel aanschouwen. Sfeervol werd het echter nooit: niemand op de mooie tribune van de club, mensen verspreid langs het veld en weinig goed voetbal. Dat moest al van de kant van de Nordhorners komen en wat kregen ze een hoop kansen, de bal wilde er maar niet in. Hoe hard ze ook werkten en hoe mooi ze de bal het werk soms lieten doen.

De thuisploeg kraakte, maar overleefde elke aanval en wist kennelijk dat het offensief van de roodhemden niet veel langer dan twintig minuten zou duren. Zo was het voor rust immers ook en dus zat er nog wel iets in het Twister vat. Een kwartier voor tijd was dat ook zo, want Nico Jansen maakte de 1-2, maar daarna kwam SV Germania Twist niet meer voor het doel van de bezoekers. Ze bleven daarna ‘kort’ staan en pareerden nog enkele aanvallen tot ergernis van de gasten die met de 1-2 overwinning te weinig kregen.

SV Germania Twist-Sparta 09 Nordhorn 1-2
Scoreverloop: 2. Reinink 0-1, 38. Köster 0-2, 75. Jansen 1-2.
Scheidsrechter: Koop.