vrijdag 12 juli 2019

Helpman komt prima voor de dag tegen hoofdklasser MSC

Het verschil in klassen tussen Helpman en MSC is twee, maar tijdens het oefenpartijtje donderdagavond op de Esserberg was daar niet zo heel veel van te merken. De wedstrijd die uit drie derdes van dertig minuten bestond werd weliswaar door de Drenten met 3-2 gewonnen, maar Helpman kon lang mee en werd nooit zoekgespeeld. Sterker: de ploeg kreeg ook aardig wat kansen, maar miste scherpte. Het gold voor MSC overigens ook. Bovendien miste de hoofdklasser een aantal dragende spelers.


Camiel Fidom was er bijvoorbeeld niet bij en zo ontbraken er nog een paar, maar voor trainer Berry Zandink van de Meppelers was het geen reden niet tegen Helpman te gaan oefenen. De ploeg die topscorer Justin Benjamins naar Staphorst zag vertrekken sloot met het duel tegen de formatie uit Haren de eerste oefencampagne af en de spelers mogen met vakantie. Vanaf begin augustus gaat het voor hen verder. Helpman traint nog een week door en gaat dan vijf weken rusten. “Ze belden ons of we wilden oefenen. We stemden daarmee in. Dat kan mooi zo en we zijn redelijk compleet”, zei Helpman-trainer René Wollerich voor de wedstrijd die op kunstgras werd gespeeld. Hij liet zijn spelers lekker warmdraven en daarna ging het er even serieus aan toe, want de tweedeklasser wilde vroeg beginnen met trainen en het spelen van oefenwedstrijden. “Onze doelstelling? Dat is nog te vroeg, maar vorig jaar seizoen draaiden we lang mee. We gaan het zien”, continueerde Wollerich.
Hij zag dat MSC heel aardig aan de wedstrijd begon, een paar kansen kreeg, maar niet goed genoeg was om te scoren. Het duurde even tot de goal van de Drenten kwam. Verdediger Matthijs Verheul was de man die na ruim een kwartier spelen scoorde. Daarna kwamen de blauw-witten beter in het spel en ontstonden er enkele kansjes.

Na de eerste korte pauze begon Helpman voortvarend en werd meteen door Danny Dijkstra gescoord. De topscorer blijft levensgevaarlijk en de man die best eens Mister Helpman kan worden net zoals Harrie Zwiers dat jarenlang was en nog altijd is. Hij is hard op weg en het scoren verleert hij nooit, zo bleek wel weer. Kans-goal, dat idee. Vader Henk keek tevreden toe hoe zijn zoon de stand in evenwicht bracht. Daarna was het echter weer de beurt aan de gasten die stroef bleven spelen. Af en toe een mooie combinatie en aardig spel, maar echt goed werd het nooit. Bepalende spelers ontbraken en dat is lastig opvangen zo bleek. Voor Helpman geldt dat een krappe selectie verleden tijd is. Wollerich zit met twintig spelers ruim in de selectie en dus kan wel worden aangenomen dat Helpman de stap omhoog eens wil wagen. Wie het spel van donderdagavond zag kan concluderen dat Helpman het achterin redelijk heeft staan en dat er voorin altijd gevaar is. Het middenveld is zeker goed genoeg voor de top van de tweede klasse en er zit ook nog eens rek in de ploeg. Zo sloten twee jeugdspelers van Wildervank aan en bestaat het leeuwedeel van de selectie uit spelers die nog geen 25 zijn.

MSC leek de wedstrijd na de 1-2 door Soufiane El Kadouri naar zijn hand te zetten, maar verzaakte al waren de kansen er wél. Timme Miedema was daarna de man die de gastheren weer op gelijke hoogte bracht. Uiteindelijk werd het 2-3 door wederom El Kadouri die de beste man was aan de kant van de bezoekers. Na afloop was heel Helpman blij, want er waren mensen die dachten dat ‘een nulletje of wat’ normaal was geweest en ze waren er nog bang voor ook. Het liep wat anders en dat is een combinatie van de kwaliteiten van de selectie, de ervaring en kennis van trainer Wollerich, een goede technische staf en een iets minder goed MSC dan normaal gesproken. Want zo is het ook. De woorden ‘met 3-2 van een hoofdklasser verliezen’ zeggen echter veel. De woorden kwamen van een aantal Helpman-mensen en dus genoten ze nog even na van de krappe nederlaag die als een overwinning voelde. En terecht.

Helpman-MSC 2-3 
Scoreverloop: 21. Verheul 0-1, 31. Dijkstra 1-1, 38. El Kadouri 1-2, 44. Miedema 2-2, 53. El Kadouri 2-3.
Toeschouwers: 40.

Basis Helpman: Van der Ploeg; De Graaf, Van Brussel, Vialle en Rondhuis; Seuren, Yure Chung, Huizinga, Mohamed en Keanu Chung; Dijkstra.
Basis MSC: Knol; Kraakman, Beute, Verheul en Bakker; Veenstra, Veltmaat en Kuipers; El Kadouri, Schuurman en Zwaagstra.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...