maandag 15 juli 2019

Blau-Weiss Dörpen ‘verpest’ trainingskamp FC Norden

Beide ploegen promoveerden vorig seizoen naar een hogere klasse: Blau-Weiss Dörpen naar de Möbel Wilken Kreisliga en FC Norden naar de Bezirksliga I. Het verschil in niveaus bedraagt één en dan moet in acht worden genomen dat de Ostfriesen uit Norden een klasse hoger spelen. Tijdens de oefenwedstrijd van gistermiddag op het tweede veld van de kersvere Kreisligist uit het Emsland werd het maar liefst 5-1 voor de gastheren.

 Daar had de thuisploeg niet eens heel veel kansen voor nodig: sterker, de ploeg haalde bijna een honderd procent score als naar de verhouding ‘kans-doelpunt’ werd gekeken. Uiterst effectief dus en zeer goed passend bij de compacte speelwijze van ‘Dörpen 1’, het team dat vorig seizoen als Blau-Weiss Dörpen II kampioen van de 1. Kreisklasse werd. Omdat het eerste zich terugtrok uit de Bezirksliga werd het tweede team automatisch het nieuwe eerste. Vorige week was de ploeg nog figurant tegen SV Esterwegen op de RHW-cup in het naastgelegen Heede, maar afgelopen zondag dus absoluut niet. Tot ergernis van de gasten uit Norden die een kort trainingskamp in Steinbild belegden, een dorp vier kilometer van de thuishaven van Blau-Weiss Dörpen. Ze overnachtten in Dörpen zelf en konden het sportpark te voet bereiken. Een prima warming-up derhalve, maar niet genoeg om het de thuisploeg lastig te maken. Heel even kwamen ze in de buurt. Het stond echter op dat moment al 3-0 door treffers van Hendrik Bruns en twee van Marius Klasen. Uiterst slecht verdedigen aan de kant van de Ostriesen ging eraan vooraf. Dat moeten ze in de Bezirksliga niet doen, want dan worden dergelijke fouten nóg meer afgestraft.

Na de 3-0 liet Michael Badu van FC Norden zich zakken en kwam er meer gevaar van de kant van de bezoekers. Jens Bakker was een paar keer gevaarlijk, maar doelman Patrick Langhorst van de gastheren hield zijn doel schoon. Dat deed hij na rust ook lange tijd. Ook in de tweede helft waren de ploeggenoten van Langhorst weer uiterst effectief. Het doel: rap scoren en een einde aan de illusies van de bezoekers maken. Dat lukte en wederom waren zowel Hendrik Bruns en Marius Klasen belangrijk. Klasen maakte er wederom twee en schoot er dus in totaal vier in. Voor hem een leuke opsteker bij absentie van de topscorer van het voorbije seizoen, Jannes Meyering.

FC Norden was niet helemaal voor niets gekomen en deed in de slotfase nog iets terug. Jens Bakker was samen met Badu de beste man bij de ploeg die met rode hesjes speelde. Hij strafte een communicatiefout in de verdediging van de blauwhemden af en rondde bekwaam af en vierde het een klein beetje door te zeggen dat ‘ze dan eindelijk van die vervelende ‘nul’ af waren’. Voor wat het waard was. De ploeg kwam naar het Emsland om er een mooi en goed trainingskamp te beleven. Het liep iets anders dan gepland al zullen ze lering hebben getrokken uit het onderonsje met Blau-Weiss Dörpen.


Blau-Weiss Dörpen-FC Norden 5-1 
Scoreverloop: 12. Bruns 1-0, 14. Marius Klasen 2-0, 20. Marius Klasen 3-0, 51. Marius Klasen 4-0, 56. Marius Klasen 5-0, 86. Bakker 5-1.
Scheidsrechter: Buß.
Toeschouwers: 28.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...