woensdag 17 juli 2019

TuS Aschendorf plaatst zich voor halve finales RWH-Cup

Het afgelopen voetbalseizoen was voor TuS Aschendorf een om niet over naar huis te schrijven. De ploeg degradeerde uit de Möbel Wilken Kreisliga, de klasse waarin Raspo Lathen, de tegenstander van gisteravond in de kwartfinales van de RWH-Cup in Heede zich handhaafde. Ook net aan allemaal, maar het lukte de groenhemden. Het verschil tussen beide ploegen is niet zo gek groot, zo bleek gisteravond ook weer. Sterker: TuS Aschendorf won met 3-1 en plaatste zich voor de halve finales.

Peter Landel was de grote man aan de kant van de Aschendorfers. Hij scoorde twee keer en deed dat op cruciale momenten. Landel, vorig seizoen wederom topscorer bij zijn ploeg zorgde er na 23 minuten spelen voor dat zijn ploeg de vroege achterstand zag weggepoetst door een strafschop achter doelman Ansgar Kruse te schieten. Daniel Friesen scoorde al na drie minuten spelen de 0-1 voor Raspo Lathen en was het meest gevaarlijk bij de groenhemden. Hij had later wederom kunnen scoren, maar had geen succes. Dat had Philipp Hegeman op slag van rust wel. Daar waar 1-1 nog het meest redelijk was geweest daar zorgde Hegeman voor de ommekeer.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks en dus kon het alle kanten op. Het bestuur van Rot -Weiss Heede hoopte nog op een gelijkspel, want dan strafschoppen en een toetje voor het publiek dat ook weer in redelijke getale naar het knusse Heeder sportpark kwamen om om 19.00 uur te kunnen kijken naar Rot-Weiss Heede tegen VfL Emslage en vanaf 20.00 uur naar het duel tussen TuS Aschendorf tegen Raspo Lathen. Goed was dat laatste duel evenmin, maar de latere winnaar, TuS Aschendorf, had daar maling aan. Zij wisten dat ze altijd nog een kans kregen en dat Peter Landel nauwelijks ruimte nodig heeft om te kunnen scoren. Zo bleek ook tegen Raspo Lathen dat in de slotfase twee dotten van kansen kreeg om er nog een gelijkspel uit te kunnen halen. Landel zorgde er in de allerlaatste minuut echter voor dat TuS Aschendorf komende vrijdag de halve finale van de RWH-Cup speelt. Tegenstander is dan VfL Emslage dat met 5-3 van Rot-Weiss Heede won.

SV Meppen 2 speelt tegen SV Esterwegen voor een finaleplaats die vrijdag om 20.00 uur wordt gespeeld. De halve finales beginnen om 18.00 uur.

TuS Aschendorf-Raspo Lathen 3-1
Scoreverloop: 3. Friesen 0-1, 23. Peter Landel 1-1 (strafschop), 45. Hegeman 2-1, 90. Peter Landel 3-1.
Scheidsrechter: Högemann.