woensdag 17 juli 2019

WVV niet slecht tegen Oranje Nassau

‘Dat kon minder’ is een pure Groningse uitspraak en een die afgelopen dinsdagavond ook viel te horen op het sportpark van WVV in Winschoten. En terecht, want de Winschoters speelden een aardige pot voetbal op het kunstgras tegen zaterdageersteklasser Oranje Nassau uit Groningen. Tot twee keer toe kwamen de Winschoters op voorsprong, maar werd uiteindelijk nipt met 4-3 verloren.

Weer net niet dus net zoals eerder in deze mini-oefencampagne die uit drie wedstrijden bestond. Geen schande, want Oranje Nassau is een ploeg die jarenlang in de hoofdklasse speelde en ook dit seizoen weer een rol van betekenis voor promotie naar die klasse zal gaan spelen. Dat kan niet anders, weet ook WVV-trainer Bernd van Bolhuis. Hij was redelijk tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg die verdedigend weliswaar nog te kort kwam en daardoor erg compact speelde om zo er iets van te maken. Met een spits van het kaliber Martijn Drent weet de oefenmeester dat je hem maar hoeft te bereiken om kans op succes te hebben. Zo was het ook tegen de Stadjers. Twee keer scoorde de pure centrumspits Drent die altijd ‘goed staat’ en een neus voor de goal heeft. “Dat is wel lekker ja als je zo’n spits voor je hebt staan”, zei Bert-Jan Haaijer, een van de mannetjesputters van de Winschoter eersteklasser. Hij ging zoals altijd voorop in de strijd, coachte zijn jonge medespelers, stuurde en was nooit te beroerd een stap extra te zetten. Het leverde vrijwel meteen succes op, want Drent scoorde na ruim tien minuten spelen de 1-1. Rico Cordes maakte even later gelijk en bij rust stond het 1-1.

In de tweede helft scoorde Martijn Drent wederom nadat hij goed positie had gekozen. Drie minuten na zijn treffer, in de 71ste minuut was Mitchell Schievels trefzeker. Het kon alle kanten op in deze wedstrijd die best leuk was om te zien. WVV begon goed, de gasten toonden zich daarna wat beter en in de tweede helft was het Oranje Nassau dat aardig combineerde, maar net niet de goede eindpass hanteerde en op het middenveld probeerden de WVV’ers het de middenvelders van de bezoekers erg lastig te maken. Een hard duel werd niet geschroomd en als die dan werd gewonnen dan hoopte heel WVV op Martijn Drent. Het was echter niet de thuisploeg die conform het wedstrijdverloop weer op voorsprong zou komen, maar Oranje Nassau. Zeb Tjeb A Nijem was de maker. Hij deed dat zeven minuten voor tijd. In de voorlaatste minuut werd hij matchwinner nadat Jessy Veit de Winschoters nog langszij bracht.

WVV-Oranje Nassau 3-4
Scoreverloop: 11. Drent 1-0, 19. Cordes 1-1, 68. Drent 2-1, 71. Schievels 2-2, 83. Tjeb A Nijem 2-3, 85. Veit 3-3, 89. Tjeb A Nijem 3-4.