dinsdag 27 augustus 2019

SV Union Meppen moet nog even wennen aan nieuw stadion

Decennialang speelde SV Union Meppen zijn wedstrijden aan de Am Stadtforst in Meppen-West. Een prachtig oud stadion met dito tribune waar heel wat duels werden gespeeld. Met wisselend succes acteerde de formatie uit Meppen op menig niveau. De laatste jaren gaat het toch wel licht bergafwaarts met vorig seizoen slechts een veertiende plaats in de 1. Kreisklasse Mitte in het Emsland. Niet best en maar net degradatie voorkomen en dan ook nog eens een nieuw sportcomplex aanstaande. Gelukkig voor de ploeg werd het vege lijf gered, maar gaat het dit seizoen wederom niet naar wens; gisteravond werd op de prachtige nieuwe kunstgrasmat op het nieuwe sportcomplex met maar liefst 4-1 van SV Grün-Weiss Lehrte verloren.

Het nieuwe sportpark ligt even verderop dan het oude aan de weg richting het mooie Versen waar een straatnaam ‘Zum Paradies’ heet, er een Mongools restaurant zit waar je voor een paar centen heel goedkoop en lekker kunt eten en je even verderop een prachtig zicht op de rivier de Ems hebt. Daar was SV Grün-Weiss Lehrte dus te gast. En SV Union Meppen wilde zich als ware gastheer niet laten wegspelen en dus zijn beste beentje voorzetten. Beide ploegen bivakkeren aan de onderkant van de ranglijst en dus was de opdracht wel duidelijk: winnen. De Meppeners begonnen prima aan de wedstrijd en kwamen ook aan de leiding. Een kleine twintig minuten waren gespeeld toen Iyad Koudsia de 1-0 aantekende. De goal ontstond na een genomen corner die knap door Koudsia werd binnengeschoten. Op dat moment niet onverdiend, want SV Union Meppen voetbalde beter, maar had de poppetjes later veel te ver uit elkaar staan en omdat de bezoekers dat door hadden werd slim op de counter gespeeld om zodoende gevaarlijk te worden. Daarna volgden ook snel twee goals: in de dertigste minuut was het Sebastian Hilbrath en twee minuten later Christoph Polke die voor SV Grün-Weiss Lehrte scoorden en dus waren de rollen omgedraaid.

De trainer van de thuisploeg, Erdem Cosar, zag het goed. Enkele keren riep hij dat er veel te veel spelers uit positie liepen en er veel te veel balverlies was. Hij had absoluut gelijk en zijn ploeg ging er na rust vrolijk mee verder met als gevolg dat de gasten uit het naburige Lehrte (enkele supporters van die ploeg waren zelfs op de fiets) wederom kansen kregen. De 1-3 was een schoolvoorbeeld van slecht verdedigen. Frank en vrij kon er worden gecombineerd en de mee opgekomen mandekker Stephan Menke, een van de beste spelers van het veld, zorgde voor de beslissing na iets meer dan een uur spelen. Negen minuten later maakte Jonas Backsmann de vierde treffer voor de bezoekers.

Daarna volgde nog een alles-of-niets-poging van de roodhemden van SV Union Meppen. Ze kregen nog een strafschop, maar Stefan Pöker zag zijn inzet door doelman Matthias Albers van Grün-Weiss Lehrte gestopt en dus zat de gastheren niets mee en moeten nog alle zeilen worden bijgezet om straks een goed figuur te slaan op het nieuwe sportcomplex. Het kunstgrasveld doet er dienst als ‘bijveld’, maar eentje om ‘Sie’ tegen te zeggen. Ernaast ligt het prachtige hoofdveld met een nagelnieuwe tribune die er ook prachtig uitziet. Eigenlijk zou deze club hoger moeten spelen, maar gezien het spel tegen de groen-witten uit Lehrte is dát voorlopig een utopie.

SV Union Meppen- SV Grün-Weiss Lehrte 1-4 
Scoreverloop: 19. Koudsia 1-0, 30. Hilbrath 1-1, 32. Christoph Polke 1-2, 63. Menke 1-3, 72. Backsmann 1-4.
Scheidsrechter: Albers.
Toeschouwers: 60.

SV Union Meppen: Adeli; Brinkers, Kellersmann (55. Feletti), Hopster en Kerner; Pöker (84. Mohamed), Beimesche, Schmidt en Koudsia; Strauch en El-Zein.
SV Grün-Weiss Lehrte: Albers; Oliver Tenne, Stephan Menke, Bürschen en Rolfes (78. Thomas Menke); Backsmann (73. Struckmann), Wilbers, Christoph Polke, Phillip Tenne (56. Lonnemann) en Gerdelmann; Hilbrath.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...