donderdag 29 augustus 2019

Het gaat SV Langen voor de wind

Bij SV Langen gaat het dit seizoen prima. Het vlaggenschip draait op volle toeren in de Bezirksliga 3 in Weser-Ems en het tweede is medekoploper in de 2. Kreisklasse-Nord in het Emsland. De volle buit uit vier wedstrijden voor de kampioen (!) van vorig seizoen in dezelfde klasse. De reden van de prolongatie in de klasse? SV Langen 2 mocht niet promoveren. Een lang verhaal, maar feit is dat het niet anders is en ze dus op retour moeten. Geen straf, want lekker winnen is niet weg, maar duidelijk is dat deze ploeg veel te sterk voor de 2. Kreisklasse is. Dat geldt niet voor tegenstander SuS Rhede 2 dat afgelopen woensdagavond in het eigen Emspark met 2-0 kopje onder ging.

Daarmee mocht de thuisploeg nog blij zijn ook, want als Gerrit Schulte even iets scherper was geweest of de pass net even meer op maat gaf dan had SV Langen 2 met 4-0 of 5-0 kunnen winnen. Niet dat SuS Rhede heel slecht was, integendeel, de gasten waren ijzersterk. Ten eerste het verdedigingsblok dat als een huis stond, een solide middenveld en een aanvalslinie die door Gerrit Schulte en André Schulte van goede aanvoer werd voorzien. Bernd Heyers was de eenzame spits, maar scoorde niet. Dat deden Schubert en Schulte, die beiden al regelmatig in het eerste speelden en in dat team ook nu niet zouden misstaan, wél. In de eerste minuut bediende Schulte Schubert en de Rheder defensie keek al tegen een achterstand aan. Tien minuten later stond het 0-2 door Schulte zelf die gepruts bij de thuisploeg afstrafte; ze konden de bal zo uit de doelmond werken nadat er een corner was genomen, maar dat gebeurde niet en dus gaf Schulte maar het laatste zetje.

Daarna kreeg zijn ploeg een behoorlijk aantal overige kansen waarvan er geen een in ging. Sus Rhede kwam maar niet door de verdediging van de bezoekers en probeerde na rust wat meer creativiteit in de ploeg te brengen door Saikjou Jarjou en de ervaren Christian Langen te brengen. Af en toe kwam er wel eens een passje richting de eenzame spits Jarjou, maar soelaas bood het niet. Daarvoor stonden de mannen van Horst Hebbelmann even te goed op hun plek en dus blijft SV Langen 2 zonder puntenverlies koploper. SuS Rhede 2 doet het als promovendus heel aardig met negen punten uit vijf wedstrijden en moet zich kunnen handhaven al mist het een echte killer.

SuS Rhede 2 – SV Langen 2 0-2
Scoreverloop: 1. Schubert 0-1, 11. Gerrit Schulte 0-2.
Scheidsrechter: Tiedeken.