woensdag 21 augustus 2019

VfL Herzlake verspeelt 3-0 voorsprong en komt nog goed weg ook

Er was geen vuiltje aan de lucht voor VfL Herzlake dat vorige week donderdagavond op eigen veld tegen hekkensluiter TuS Gildehaus speelde: heel gemakkelijk werd in de eerste helft een 3-0 voorsprong bereikt. Heel snel werd die ook weer door de ijverige gasten weggepoetst. In een knettergek duel werd het uiteindelijk 4-4. Totaal onnodig voor VfL Herzlake dat vorige seizoen het vege lijf in de Bezirksliga 3 Weser-Ems op het nippertje redde. Als de ploeg zo blijft stuntelen als tegen TuS Gildehaus werd gedaan dan wordt het wederom een erg moeilijk seizoen.

Ze kwamen op het laatst nog goed weg ook. Daniel Zwafing van de bezoekers had zich onsterfelijk kunnen maken door in de dying seconds vanaf de stip raak te schieten. Hij had al eerder vanaf elf meter gescoord, maar faalde nu en zijn ploeg zou met de 4-5 ook veel te veel hebben gekregen. Maar wat maakte de thuisploeg het zichzelf ongelooflijk en onnodig moeilijk door een comfortabele voorsprong te verspelen en zelfs nog bijna te verliezen. Aan de sfeer in het prachtige stadion aan de Hase lag het niet: best veel volk, een gezellige sfeer en veel bezoekers uit het Bentheimer land. Ze waren dusdanig fanatiek en wilden hun ploeg wel naar de winst schreeuwen.

Bijna zat dat er dus in en wat baalden ze toen het net niet lukte. Maar eigenlijk waren ze al dolblij met dat ene punt. Het eerste voor hun ploeg. TuS Gildehaus gaat een loodzwaar seizoen continueren en als de ploeg zich handhaaft is dat best wel een wonder, want het was een behoorlijk foutenfestival, maar op wilskracht worstelden de spelers zich naar een punt en dat valt te prijzen.





VfL Herzlake-TuS Gildehaus 4-4 
Scoreverloop: 34. Middendorf 1-0, 38. Timpe 2-0, 40. Gerdes 3-0, 45. Heddendorp 3-1, 52. Zwafing 3-2 (strafschop), 72. Hölzen 4-2, 75. Zwafing 4-3, 84. Troshani 4-4.
Toeschouwers: 300.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...