woensdag 21 augustus 2019

SuS Rhede wint ook derde wedstrijd, maar mist een echte killer

Eigenlijk doet SuS Rhede helemaal niets fout in de 1.Kreisklasse Emsland Nord, want de ploeg staat na de degradatie uit de Möbel Wilken Kreisliga fier (gedeeld) aan kop met zes punten uit twee wedstrijden. Het voetbal kan volgens trainer Uwe Frieling weliswaar beter en een echt scorende spits wordt gemist, zijn ploeg wint en daar gaat het om. Dinsdagavond werd bij SV Surwold 2 met 3-1 gewonnen en dat was volkomen verdiend.

SV Surwold 2 moest koste wat kost worden verslagen. Vorige week gingen de grensdorpbewoners uit Rhede op eigen veld nog kopje onder tegen het eerste van SV Surwold. Toen voor de beker, maar dan nog. 1-7 werd het maar liefst en Frieling had de opdracht wel klaar liggen: strijden en een heel andere instelling laten zien. Strijden deed zijn ploeg wel en voetballen kunnen zijn spelers ook wel, maar het was allemaal net even te karig. Genoeg voor de winst tegen SV Surwold dat een moeilijk seizoen gaat beleven. Dat kan haast niet anders. Muhammed Denny Adams is een supersterke spits en volgens Frieling een zeer welkome spits voor zijn ploeg. De spits scoorde nadat Daniel Harders de gasten na ruim een kwartier spelen op voorsprong schoot. Het was een afvallende bal uit een corner en de spits van SuS Rhede stond precies goed. Een prima goal, niets mis mee en verdiend. Een kwartier later was Muhammed Denny Adams de gelukkige na een inschattingsfout bij de bezoekers. 1-1 derhalve. Vier minuten kwam de formatie van Frieling weer op voorsprong. Maker van de goal was de net ingevallen Leo Bruns. Een snel uitgevoerde counter leverde succes op. Harders met de assist en Bruns met de goal en het zou dus wel goed moeten komen.

Dat kwam het in de tweede helft zeker. Heel goed liep het allemaal niet bij de withemden, maar ze hadden nauwelijks tegenstand van de Surwolders. Muhammed Denny Adams was goed, steengoed, maar kon in de tang worden gehouden door de sterke mandekkers van SuS Rhede. Daar staat echt een blok beton Jannis Brelage en Tim Widder. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg werd het ook nog eens 1-3. Niet om zich voor te schamen, maar wél voor de goal die Sven Schnieders maakte. In eigen goal. 72 minuten gespeeld en eigenlijk niets aan de hand. Hij zou de bal simpel terug kunnen spelen, maar deed dat dusdanig slecht dat de bal achter doelman Hannes Trentmann verdween.

Over en uit voor SV Surwold 2 dat ook niet recht had op meer dan de ene goal van de zo interessante spits die ze hebben. Speelde hij bij SuS Rhede dan had hij er twee of drie gemaakt. Dat kan haast niet anders, want sterk, snel en behendig en een man die nog wel een niveautje hoger kan spelen. Dat is niet direct het doel van Frieling, maar hij gaf aan dat SuS Rhede wel degelijk bij de beste vier ploegen in deze klasse hoort en dat is ook vrij normaal als degradant. Toch hadden de bezoekers er nog meer moeten maken. Kansen genoeg, maar niet scherp genoeg voorin en te druk en onrustig. Dat zou er nog uit moeten als de ploeg echt voor de titel wil gaan en dat is normaal gesproken mogelijk.

SV Surwold 2-SuS Rhede 1-3 
Scoreverloop: 17. Harders 0-1, 33. Muhammed Denny Adams 1-1, 47. Bruns 1-2, 72. Schnieders 1-3 (e.d.).
Scheidsrechter: Kaiser.
Toeschouwers: 75.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...