vrijdag 27 september 2019

Frisse wind waait voor Blau-Weiß Papenburg

De wegen van Landesligist Blau-Weiß Papenburg en trainer Thomas Priet scheidden onlangs. De resultaten van de club waren niet goed genoeg en Priet mocht vertrekken. Alex Homann nam als interim-trainer het roer over en wachtte twee wedstrijden op succes. Afgelopen woensdagavond was er eindelijk reden tot juichen voor de zo geplaagde Emslanders: de nummer twee van de ranglijst én kampioen van vorig jaar, SV Bevern, werd met 3-1 verslagen: een zeer knappe prestatie.

Het publiek was blij en dat mocht ook na zoveel ellende. Vorig seizoen werd de kentering in de tweede helft van het seizoen al ingezet. De Papenburgers presteerden geweldig met een topklassering en zakten helemaal weg. Daar kon trainer Priet niet veel aan veranderen, hoe hard hij ook werkte. Zijn ploeg bleef er maar net in en zakte steeds verder weg. Met Homann aan het roer moet de ploeg zich dit seizoen in ieder geval veiligspelen en dan moeten ze van daaruit verder zien. Dat is de insteek voor de korte termijn.

Verrassend was de winst van de blauwhemden op SV Bevern zeker. De ploeg uit Cloppenburg werd vorig seizoen kampioen in de Landesliga, maar wilde niet promoveren. Er lag een financiële reden aan ten grondslag en dus maar weer een jaartje Landesliga en ‘lekker meedoen’. Enkele spelers hadden daar geen zin in en vertrokken. Toch blijft er nog genoeg over om van te juichen: spits Sebastian Sander bijvoorbeeld. Hij kwam er echter niet aan te pas tegen de solide Papenburger defensie Homann heeft het goed neergezet met opvallend genoeg een aanvaller, Keno Schmidt, als rechtsback. Het werkte goed. Het centrum stond prima met Peter Wemken en Niklas Jansen. Er was geen doorkomen aan en de thuisploeg was ook beter dan de bezoekers. Gescoord werd tot de thee echter niet, maar er was maar één ploeg die daar recht op had en dat was Blau-Weiß Papenburg.

Na tien minuten in de tweede helft lukte dat pas: Zolfaqar Nazari reageerde attent op een pass van Niklas Papen en scoorde de verdiende 1-0. Daarna kregen Homann en de zijnen het wat lastiger al voetbalde het gemakkelijker dan de gasten die er meer strijd in gooiden en Sander probeerden te bereiken. Het was niet de dag van Sander. Sterker: hij moest er met een rode kaart als gevolg van het oplopen van twee gele kaarten af. Het was acht minuten voor tijd. Even daarna scoorde David Schiller de 2-0 voor de thuisploeg en ontplofte het Parkstadion Sportpark Obenende bijna. Iets te vroeg, want twee minuten voor tijd werd het nog spannend door een treffer van Kristen Bramscher. Twee minuten later profiteerde Blau-Weiß Papenburg van een fout van SV Bevern en besliste invaller Bartlomiej Kurowski de wedstrijd.
Blau-Weiß Papenburg-SV Bevern 3-1 
Scoreverloop: 55. Nazari 1-0, 83. Schiller 2-0, 88. Bramscher 2-1, 90. Kurowski 3-1.
Rode kaart: 82. Sander (SV Bevern/2x keer).
Scheidsrechter: Willms.
Toeschouwers: 350.

Blau-Weiß Papenburg: Lacko; Schmidt (86. Haken), Cordes, Jansen en Wemken; Papen, Nazari (90. Kurowski), Nakelski, Fuchs en Layth Hussein Challoob Alsubaih (77. Sellere); David Schiller
SV Bevern: Puncak; Wichmann, Bröring, Bramscher en Niemeyer, Gotfrit, Gerdes, Bürkle en Thale (60. Dosti), Sander en Von-Dem-Brinke (84. Liegmann).



Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...