dinsdag 1 oktober 2019

Be Quick 1887 wint met gemak van MSC-Amslod in Regiocup

Met ingang van dit seizoen is de zogenaamde Regiocup ingevoerd, een competitie voor tweede elftallen van hoofd- een eerste klassers. Ze krijgen op die manier een platform om hun kunsten tegen aansprekende tegenstanders te vertonen: tegenstanders van niveau zodat het verschil tussen de eerste elftallen, tweede elftallen de oudste jeugdteams wordt verkleind. Uiteindelijk doel moet zijn dat het eerste elftal er beter uitkomt. Een mooi alternatief dat door een aantal amateurclubs is bedacht. Acht teams komen in twee poules van vier uit en spelen om de twee weken een wedstrijd: sommigen op maandag en sommigen op vrijdag. Gisteravond speelde Be Quick 1887 op de Esserberg in Haren tegen MSC-Amslod. Het verschil was veel te groot: 7-1.

Dat verschil liet zich ook wel verklaren: Be Quick 1887 stelde meer spelers uit het eerste op dan MSC-Amslod en niet de minste. Bram Pikkemaat in de goal, Djarni Leidelmeijer in de mandekking, Yoran Cats als controleur op het middenveld en dan ook nog eens de spitsen Geertjan Liewes en Tim Deelen. Ze spelen dan wel niet altijd in Be Quick 1 in de hoofdklasse, maar horen zeker bij de selectie en deden al veelvuldig mee. Stuk voor stuk prima spelers waar de Meppelers de handen vol aan hadden. MSC-Amslod stelde maar drie spelers van het eerste op, een paar spelers van het JO19-1-team en zelfs spelers van ‘Zaterdag 1’ en dus liet het verschil in niveau zich vrij snel verklaren. Al rap stond het 1-0 door Djarni Leidelmeijer die vanaf de stip raakschoot. Vier minuten later knikte Remco van Keulen de 1-1 uit een corner binnen. Daarna was het over met de dadendrang van MSC-Amslod dat heel even van ruimte op het middenveld kon profiteren. Daarna was het toch echt de ‘Good Old’ dat de show stal met treffers voor de thee van Geertjan Liewes en Tim Deelen. Het bleek een goed duo voorin: Liewes en Deelen. Heel gemakkelijk vonden ze elkaar.

Na rust wisselden de gasten veelvuldig en kwamen veel jongere spelers in de ploeg. Be Quick 1887 werd alleen maar beter en speelde nóg beter dan voor rust en scoorde nog eens drie keer. Dankzij doelman Leon Knol van MSC bleef het bij ‘maar’ zeven treffers van Be Quick 1887. De doelman die overkwam van Olyphia uit Noordwolde (vorig seizoen tweede klasse) liet zien een zeer goede doelman te zijn en behoedde zijn ploeg dus van een nóg grotere nederlaag. Na rust scoorden achtereenvolgens Tim Deelen (strafschop), Martijn van Maastrigt, Stan Kristerius en Tim Deelen.

Be Quick 1887 heeft nu twee wedstrijden gewonnen, de Meppelers één.

Be Quick 1887 - MSC-Amslod 7-1
Scoreverloop: 12. Leidelmeijer 1-0 (strafschop), 16. Remco van Keulen 1-1, 28. Liewes 2-1, 44. Deelen 3-1, 60. Deelen 4-1 (strafschop), 70. Van Maastrigt 5-1, 88. Kristerius 6-1, 89. Deelen 7-1.
Toeschouwers: 40.

Basis Be Quick 1887: Pikkemaat; Van der Weel, Leidelmeijer, Dylan Ter Arkel en Dijkhuis; Cats, Van Maastrigt en Hezam; Annakotta, Liewes en Deelen.
Basis MSC-Amslod: Knol; Akse, Smid, Admiraal en Patrick van Keulen; Remco van Keulen, Rietman, Ticho Greven en El Mansouri, El Kadouri en Zwaagstra.