vrijdag 27 september 2019

SV Groß Hesepe kán het wel en bereikt kwartinale bekertoernooi

Wie het spel van SV Groß Hesepe bekijkt zou niet kunnen begrijpen waarom de ploeg zó laag in de 1. Kreisklasse Emsland Mitte staat geklasseerd. Bijna in de gevarenzone, maar weinig goals gemaakt en ook weinig tegen. Apart, want er lopen best een aantal handige voetballers rond. De tweeling Matthis en Julius Janknecht bijvoorbeeld, de ervaren Johannes Janknecht, de technische Julian Gößling en een paar sterke verdedigers. Wat niet is kan nog komen wellicht. Wat echter opviel is dat de ploeg aan de beterende hand is. Vorige week werd nog gelijkgespeeld tegen SV Teglingen, terwijl de Groß Hesepers ook konden winnen. Afgelopen dinsdagavond werd gewonnen. Dat was in de strijd om de Emco Kreispokal Emsland tegen SG Flechum-Hülsen/Westerloh. Het werd 4-3.

Eindelijk eens winst dus voor de ploeg die echt aardig kan voetballen en eindelijk ook eens veel goals al hadden er nog meer ingezeten, want de voorwaartsen waren echt goed bezig. Vaak een goede pass vanaf de handige Gößling of een mooie actie van Leonhardt Benneke en dan maar gauw de broertjes Janknecht in stelling brengen. Ze kunnen echt wat al moest er eerst een verdediger aan te pas komen om de ban te breken: 1-0 in de achtste minuut door een kopbal uit een corner van Steffen Wolters. Steenhard en de verdiende voorsprong die zeven minuten later door Julius Janknecht werd verdubbeld. SV Groß Hesepe speelde dusdanig goed dat het leek of er zeker vijf, zes goals door de blauwhemden gemaakt konden worden. Het liep anders, want de bezoekers uit Flechum, Hülsen en  Westerloh nabij Haselünne roken mogelijkheden en dachten ‘laten we ook maar meedoen, ze scoren immers niet’. En zo geschiedde. Er schoof een mannetje door zodat het middenveld dat bij de Groß Hesepers niet helemaal veilig is kon worden overlopen. Daar zijn ook mogelijkheden en dat zagen ze goed: grote gaten als gevolg van het feit dat men bij de blauwhemden wel érg graag naar voren wil en dus kansen en ook de aansluitingstreffer door Max Robben in de 35ste minuut. Zeven minuten erna werd de stand zelfs weer in evenwicht gebracht door David Wesselmann.

Een absurde stand en er was ook nog iemand die zei dat de stand terecht was. Het kan verkeren. Hoe dan ook is het zo dat de thuisploeg wél wat te gemakkelijk dacht en als je dat doet dan kom je op de koffie in Duitsland. Dat moeten ze toch weten daar. En dus ging het na rust anders: de bal in de ploeg houden, proberen te domineren en snel scoren. Zo leek het en zo ging het. Na ruim een kwartier was Julius Janknecht er weer als de kippen bij en maakte de 3-2. Vier minuten erna werd de wedstrijd dan toch eindelijk beslist. Julius Janknecht werd in het strafschopgebied licht beroerd en voor Maximilian David de kans vanaf de stip de 4-2 te maken. Dat deed hij en daarna als een speer terug om voor onrust in de achterhoede te zorgen en de gasten van de 4-3 te beletten. Na een slotoffensief, en dat sierde de bezoekers, werd her acht minuten voor tijd 4-3 door Niklas Markus. Daar bleef het bij en dus bekert SV Groß Hesepe door en speelt het in de kwartfinale tegen Blau-Weiß Dörpen. Een fan van SG Flechum-Hülsen/Westerloh was boos op scheidsrechter Jan Kroschewski, notabene de Schiri des Jahres 2018! Hij zou wel even op hem wachten en hem de waarheid vertellen. De kleine, dappere Kroschewski zal er vast maling aan hebben gehad. De man floot prima en was een heertje in het veld.

SV Groß Hesepe- SG Flechum-Hülsen/Westerloh 4-3 
Scoreverloop: 8. Wolters 1-0, 15. Julius Janknecht 2-0, 35. Robben 2-1, 42. Wesselmann 2-2, 63. Julius Janknecht 3-2, 67. David 4-2 (strafschop), 82. Markus 4-3.
Scheidsrechter: Kroschewski.
Toeschouwers: 100.

SV Groß Hesepe: Heinrichs; Tepker, Steffen Wolters, David en Roth; Kock, Deters, Matthis Janknecht (78. Rake) en Gößling (81. Hensel); Beneke (78. Johannes Janknecht) en Julius Janknecht (90. Lars Wolters).
SG Flechum-Hülsen/Westerloh: Kley; Uphaus, Abeln, Hatting (78. Büscher), Grünloh en Vorwerk; Beelmann, Markus en Struckmann; Wesselmann en Robben.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...