vrijdag 27 september 2019

Germania Twist wint derby tegen SG HFS

Vorige week vrijdag stond het treffen tussen Germania Twist tegen SG HFS op het programma: Twist tegen Schöninghsdorf dat betekent een echte derby in de Möbel Wilken Kreisliga in het Emsland. Eigenlijk Hebelermeer, Fehndorf en Schöninghsdorf, want uit die drie dorpen is SG HFS samengesteld. Een mooie ploeg die het vorig seizoen prima deed met een subtopklassering in de Möbel Wilken Kreisliga, maar het dit seizoen verrassend zwaar heeft. Er keerden enkele talentvolle spelers terug, maar het wil nog niet vlotten en dat is best apart. Germania Twist daarentegen doet het als promovendus met een middenmootklassering prima en won de derby ook nog eens: 3-1.

Er viel helemaal niets op af te dingen, want de gastheren waren veel te sterk voor de bezoekers. Hoeveel steun ze ook kregen, het hielp bar weinig. Druk zat, want de parkeerplaats was overvol en dus stonden veel auto’s langs de kant van de weg richting Groß Hesepe. Volgens een van de fans van Germania Twist vrij ongewoon en dus een teken dat de derby wel leeft. Er was ook veel sfeer en een groepje aanhangers van de gasten uit Hebelermeer, Fehndorf en Schöningsdorf zong dan ook regelmatig dat zij HFS zijn. Kratje bier erbij en later nog een en gaan met die banaan. Het was ondanks de voor hen teleurstellende avond genieten. Ze waren er even uit en hadden na een helft voetballen nog alle reden tot lachen. Op dat moment 1-1, totaal tegen de verhouding in, maar het was zo.

Uiteraard had Nico Jansen de formatie uit Twist na een klein kwartier spelen op voorsprong gebracht. Volkomen terecht. Daarna kreeg zijn ploeg heel wat kansen de 2-0 te maken, maar het lukte niet. En dus rook SG HFS mogelijkheden. De handige aanvaller, Manuel Gebben, was zes minuten voor rust een gaatje ingedoken en scoorde knap de gelijkmaker. Het was een kleine dreun voor de thuisploeg, maar het SG HFS van de desbetreffende dag zou te verslaan moeten zijn, zo moeten ze hebben gedacht en dus moet het na rust maar gebeuren.

Zo ging het ook. Binnen een kwartier was de ploeg uit Twist klaar met de bezoekers: eerst Yanick van Ommen met een fraai schot en na een uur spelen wederom Nico Jansen die een einde aan de illusies van de spelers in het wit maakte. Daarna gebeurde er van alles. SG HFS moest en Germania Twist geloofde het wel en vertrouwde in een goede afloop. Veel hadden ze van de bezoekers niet te vrezen, wél van enkele supporters van die club: zij hadden iets te diep in het glaasje gekeken en waren niet al te vriendelijk meer en dus greep een van de HFS-mensen in als in ‘dimmen’ en ‘blijf er voor jullie club’ en dat deden ze dan ook. Eind goed al goed, al gold dat niet voor de uitslag. Germania Twist was er echter heel blij mee en had er ook vijf of zes kunnen maken. SG HFS moet nu echt punten gaan pakken, want staat nu in de gevarenzone.

Germania Twist-SG HFS 3-1 
Scoreverloop: 13. Nico Jansen 1-0, 39. Gebben 1-1, 55. Van Ommen 2-1, 60. Nico Jansen 3-1.
Scheidsrechter: Eckart.
Toeschouwers: 300.

Germania Twist: Kai Tappel; Nykamp, Robbe, Kuhn, Van Ommen (84. Von-Zoest) en Nottberg; Nico Jansen (90. Jens Tappel), Brümmer (74. Sroka)en Schmees; Vedder (90. Kappen)\ en Stroot.
SG HFS: Rohling: Korte, Florian Hoppe, Fischer (74. Wilken), Borgmann en Doornbos; Gerke, Hollen (61. Berens) en Brinkmann (90. Schnettberg); Mike Jansen en Gebben.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...