donderdag 19 september 2019

SV Groß Hesepe veel te zacht voor SV Teglingen

Afgelopen dinsdagavond was het een hoogvlieger tegen een laagvlieger in de 1. Kreisklasse Emsland Mitte, maar daar was niet veel van te zien. Eigenlijk waren de rollen omgedraaid, want laagvlieger SV Groß Hesepe had nog het meest recht op de overwinning in Teglingen. De gastheren van SV Teglingen draaien een goed seizoen, scoren ook aardig, maar kwamen tegen de bezoekers nauwelijks uit de verf en mogen nog van geluk spreken ook dat het 1-1 werd.

Dat de gasten daar niet blij mee waren laat zich dan ook vrij snel verklaren, hoewel de thuisploeg nog wel aardig begon. Nog geen tien minuten duurde het licht veldoverwicht dat de mannen van trainer Jens Hackmann hadden. Daarin hadden ze geen kans gecreëerd trouwens. Daarna namen de bezoekers het over en ontstonden er nogal wat kansen. Zeker wel een stuk of vier, vijf en had het voor de 0-1 die vanaf de stip door Julius Janknecht werd gemaakt, al 0-2 moeten staan. Een balletje net over en net naast en een SV Teglingen dat het even niet wist. Niet dat SV Groß Hesepe echt heer en meester was, want zo was het ook niet, maar de ploeg was gevaarlijker en geloofde meer in een resultaat dan de roodhemden die veel te gemakkelijk dachten. Zij staan immers zo hoog en konden bij winst de koppositie heroveren. Zelfs bij een gelijkspel, maar dat wilden ze liever niet. Uiteindelijk verdiende SV Teglingen niet meer dan dat en eigenlijk niet eens als de eerste helft werd bekeken.

Na rust werd het er niet beter op. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en er werd echt heel veel strijd geleverd. Geen van beide ploegen wilde namelijk verliezen, maar de thuisploeg leek ook niet te willen winnen en dus probeerde SV Groß Hesepe het af en toe maar. Ze speelden vol op de counter in de hoop dat de bal een de voorwaartsen bereikte. Dat lukte gestaag, maar dan volgde een fluit van leidsman Lars Kollmer uit Rütenbrock. Hij floot niet slecht, maar daar was Jans Backers, trainer van de bezoekers het niet mee eens en liet zich dus gelden bij een van de vele buitenspelsituaties van formatie uit Groß Hesepe. Op dat moment stond het al 1-1. Die stand was na een half uur lang foute passes, zwoegen, sjouwen, sleuren en lange ballen bereikt. Een goal uit het niets die door Thomas Egbers werd ingekopt nadat een corner was genomen. Tekenend voor de vorm van de dag van de roodhemden die het maximale eruithaalden. Effectief genoeg, maar te weinig stootkracht voorin en een middenveld zonder creativiteit. De 45 toeschouwers verbaasden zich dan ook over het feit hoe het wel niet kan dat de Teglingers zo hoog op de ranglijst staan.

Buitenspel in het kwadraat dus en Kollmer had het gedaan. Dat was het verhaal van het laatste kwartier. Kollmer zag het vaak wel goed, maar heel Groß Hesepe had de p in en Backers werd en passant op de bon geslingerd. Hij hoefde gelukkig voor hem de tribune niet op, want die is er nog niet (SV Teglingen is druk bezig het sportpark te vernieuwen en het huidige hoofdveld in veld 2 te veranderen en een nieuw hoofdveld aan te leggen met een daarbij horende tribune). Backers bleef zich ergeren en kon het niet bij dat zijn ploeg maar niet kon winnen. In de dying seconds had Matthis Janknecht de 1-2 kunnen maken, maar strandde op doelman Jörg Determann die overigens prima keepte. Janknechts formatie schoot niets met het punt op, SV Teglingen heel even wél, want was afgelopen dinsdag heel even koploper. Nu is dat SV Dalum met de Teglingers er kort achter.

SV Teglingen-SV Groß Hesepe 1-1 

Scoreverloop: 36. Julius Janknecht 0-1 (strafschop), 45. Egbers 1-1.
Scheidsrechter: Kollmer.
Toechouwers: 45.

SV Teglingen: Determann; Henning, Runge, Keetz en Mass; Keßens (55. Krüssel), Egbers, Hormann (68. Conde) en Eilers (55, Sürken); Schulte (60. Milsch) en Rolfes.
SV Groß Hesepe: Heck; Roth, Wolters, Janzen (80. Janzen) en Teepker; Rake, Bröcklerhoff (62. Gößling), Matthis Janknecht en Kock; Julius Janknecht en Beneke (80. Hensel).  

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...