maandag 16 september 2019

Tweede van SV Langen wint draak van een wedstrijd en plaatst zich voor achtste finales Emco Kreispokal Emsland

In Oberlangen was het afgelopen weekend een drukte van belang. Op het programma stonden namelijk rodeowedstrijden. Niet alledaags, maar wél iets waar zowel Nieder- als Oberlangen (de Standort van SV Langen) echt voor uitliep. Ook speaker Jürgen Hebbelmann die erg genoot en er gisteravond niet bij was toen SV Langen 2 het in de achtste finales van de Emco Kreispokal Emsland tegen buurman TuS Haren opnam. Hebbelmann had iets anders op het programma staan, maar zeker is dat hij nóg nagenoot van die heel mooie rodeowedstrijden waar hij echt fervent liefhebber van is. Het was in ieder geval de reden dat zowel SV Langen 1 en 2 niet in het weekend speelden. Het eerste al op vrijdagavond en het tweede op de ‘gekke’ maandagavond. Het tweede deed het prima, ook zonder de ‘Stadionsprecher’: TuS Haren werd met 2-0 verslagen en SV Langen 2 weet zich nu achtste finalist.

Wennen was het wél, want Hebbelmann is een markante man die SV Langen kleurt. Zonder hem is het anders: geen juichtune bij een goal, geen toeters, geen kratje bier voor de tribune en voor journalisten niet de mogelijkheid een foto van de opstellingen van de beide teams te maken. Erg was het niet, want SV Langen 1 is meestal wel met Hebbelmann en het tweede soms wel eens zonder hem en dan is het maar hopen op punten, want door de omroeper gaat SV Langen 1 beter presteren, SV Langen 2 kan het ook zonder hem en dat bleek ook tegen TuS Haren dat na twee minuten spelen al op achterstand kwam: Daniel Korte was er als de kippen bij om een assist van de Duitse spits met de Griekse naam, Elefterios Caragiozidis, in een treffer om te zetten.

Daarna gebeurde er iets meer dan een uur helemaal niets. Het was een draak van een wedstrijd waarin beide ploegen er geen zin in leken te hebben. SV Langen 2 vertrouwde kennelijk op de hechte verdediging en heeft er ook alle recht toe. Echt in de problemen kwam die linie nooit. Toch had dat gekund, ware het niet dat de aanvallers van de bezoekers niet scherp genoeg waren en de middenvelders te vaak een verkeerde pass gaven of een andere verkeerde keuze maakten. Eigenlijk was dat pas na de 2-0 van topscorer Gerrit Schulte. Hij schoot na 64 minuten spelen vanaf de stip raak nadat hij zelf licht werd getoucheerd.

De bezoekers verdienden wel een treffer, maar zo ver mocht het niet komen en dus bekert SV Langen 2 door en op grond van de hele wedstrijd is dat niet onverdiend; de ploeg was erg effectief daar waar TuS Haren na rust dichterbij het doel van Martin Langkawel kwam en af en toe een schot loste. Het was echter een wedstrijd om heel snel te vergeten. De amusementswaarde was beneden elk peil, maar in Duitsland telt het resultaat.

SV Langen 2-TuS Haren 2-0 
Scoreverloop: 2. Korte 1-0, 64. Gerrit Schulte 2-0 (strafschop).
Scheidsrechter: Broer.
Toeschouwers: 100.

SV Langen 2: Langkawel; Thorsten Ameln, Schmitz, Kleemann en Wahoff (77. Moritz); Heyers (85. Thieben), Korte, Fischer en Schubert (88. Van de Vuurst); Gerrit Schulte en Karagiozidis (73. Mike Schulte).
TuS Haren: Dennis Hagen; Achter, André Hagen (65. Nguyen) en Jonas Held; Cutala, Sommer (78. Meentken) en Arling; Krüssel en Tim Held; Steffens (65. Conen) en Schepers (78. Litmeyer)

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...