donderdag 10 oktober 2019

Blau-Weiß Dörpen maakt het met de week bonter

Kermis in Dörpen is er al jaren traditie en heel het dorp leeft er dan ook naar toe. Ze pakken het in het dorp altijd groots uit de plaatselijke voetbaltrots moet voor het weekend ‘klaar zijn’. Geen voetbalverplichtingen, maar naar de kermis en feestvieren. Ze zijn er goed in en dus wilden ze zich nog wel even lekker geven tijdens het competitieduel van afgelopen woensdagavond op de overigens mooie Platz B (veld 2) tegen Haselünner SV. De omroeper kon zich vanuit de omroepcabine die in de tribune is gevestigd gewoon omdraaien om de verrichtingen van het nieuwe Blau-Weiß Dörpen 1 te zien. Hij zat er eerst nog rustig bij, maar moet voor de thee maar liefst zeven keer zijn stemgeluid laten horen. Na rust werd nog één keer gescoord nadat het halfweg koers 3-4 stond. Invaller Viktor Dak was de man die op een perfect moment binnen de lijnen werd gebracht en de uiteindelijke 3-5 maakte.

Het had best anders kunnen lopen, maar dan was het nog de vraag hoe Blau-Weiß Dörpen de 3-1 voorsprong vast zou moeten houden. Erg lastig met een ploeg waar het aan alle kanten rammelt, maar waar ook best wat mee mogelijk is. Het moet gezegd: er ontbraken nogal wat spelers: Finn Meyering is al een tijdje weg. Hij is in Amerika voor school, Jannis Meyering was er niet bij, de ervaren rot Ansgar Bojer evenmin en Paul Niers zat op de bank. Het ‘sterrenensemble’ uit het het leuke plaatsje aan de Hase, want zo ziet menig team het, durfde het aan om vedette Viktor Dak op de bank te laten plaatsnemen. Later haalde hij zijn gram dus, maar hij moest eerst toezien hoe de thuisploeg brutaal aan de leiding kwam: Malang Colley stond na een klein kwartier spelen buitenspel, maar de veel te jonge grensrechter zag het niet en scheidsrechter Bernd Christmann evenmin en dus was heel Haselünner SV laaiend. Kevin Landgraf haalde zes minuten later de trekker over nadat Florian Ritter hem bereikte. Even later ontbrak er een mooie periode voor de blauw-witten aan: zes minuten na de gelijkmaker scoorde Colley wederom nadat de bezoekers niet opletten. Twee minuten erna was Christoph Kossen verantwoordelijk voor de 3-1. Het ging allemaal erg rap en even later was het aan de andere kant twee keer raak door eerste Michele Schiavone en daarna door wederom Kevin Landgraf. Ja, er loopt wat rond daar. Landgraf heeft net als Dak ervaring opgedaan bij SV Meppen en speelde op hoog niveau. Vier minuten voor rust scoorde de man achter de spitsen, Johannes Strotman, de 3-4 en was het debakel voor Blau-Weiß Dörpen compleet.

Die schok kwamen ze nooit meer te boven. Op het middenveld werd kinderlijk eenvoudig balverlies geleden en tegen de zeer behendige aanvallers van de Haselünners waren de verdedigers die overigens erg compact probeerden te spelen niet opgewassen. De hele tijd bleef het echter spannend, omdat de scherpte bij de bezoekers ontbrak. Pas in de slotfase werd het 3-5. De doelpuntenmaker is bekend.

Blau-Weiß Dörpen staat een-na-laatste in de Möbel Wilken Kreisliga en heeft het als promovendus dus heel moeilijk. De andere promovendus, Haselünner SV niet. Die ploeg kende een pikstart, zakte daarna weg, maar kan nog wel eens mooie sprongen gaan maken en misschien wel bij de betere ploegen gaan eindigen. Van de andere kant: de manier waarop ze drie goals weggaven was ook niet goed, maar aanvallend is ‘HSV’ absolute top voor Möbel Wilken Kreisliga-begrippen.

Blau-Weiß Dörpen-Haselünner SV 3-5 
Scoreverloop: 13. Colley 1-0, 19. Landgraf 1-1, 25. Colley 2-1, 27. Kossen 3-1, 33. Schiavano 3-2, 35. Landgraf 3-3, 41. Strotman 3-4, 88. Dak 3-5.
Scheidsrechter: Christmann.
Toeschouwers: 55.

Blau-Weiß Dörpen: Langhorst; Poker, Jonas Schulte, Kruith, Prein (77. Bröring) en Grüther; Daron, Klasen, Kossen en Langlitz (68. Kirchner); Colley.
Haselünner SV: Krammer; Pohlmann, Jens Schulte, Lake en Töller; Landgraf, Strotman en Nikqi (63. Hoffmann); Litzen, Schiavano (78. Dak) en Ritter (46. Kheder).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...