donderdag 10 oktober 2019

SV Langen 2 weet weer wat verliezen is

Met het voetbal in Oberlangen gaat het crescendo: SV Langen 1 bovenin de Bezirksliga en SV Langen 2 zonder puntenverlies op weg naar de titel in de 2. Kreisklasse. Ook in de beker, de Emco Kreispokal Emsland, gaat het niet slecht. Wat heet: de formatie van trainer Horst Hebbelmann versloeg daarin de buren van SV Eintracht Neulangen en de andere buren van TuS Haren en dus stond afgelopen dinsdag het duel in de achtste finale tussen SV Langen 2 en SV Surwold op het programma. De Surwolders spelen twee klassen hoger, maar daar waar niet veel van te zien: 2-3. Dat was even wennen voor de club uit Oberlangen, want de laatste competitienederlaag dateert van een half jaar geleden.

Dat SV Surwold een ronde verder ging is niet onverdiend, maar de tegenstand die SV Langen bood was er een van prima kwaliteit: goed gegroepeerd speelden de gastheren op het bijveld naast de trainende voorbeelden van het eerste tegen de Kreisligist uit Surwold. Ze moeten wel, want de bezoekers voetbalden iets gemakkelijker en kwamen al vroeg aan de leiding door een goal van René Hanenkamp die onoplettendheid bij de thuisploeg genadeloos afstrafte. Daarna volgde nog een kortdurend offensief van de ploeg van trainer Jürgen Brelage die op dat moment nog in een zetel ‘zat’, want hij stond er heerlijk rustig bij. Dat veranderde later wel en daar had de oefenmeester ook al reden toe. Twee knappe goals van André Schubert van SV Langen 2 betekenden in de 21ste en 24ste minuut de 1-1 en 2-1 en de rollen waren ineens omgedraaid. Brelage kneep hem al een beetje, want het tweede van SV Langen is echt een goed team en kan op resultaat spelen en dus zouden ze de nihile voorsprong wel eens lang kunnen vasthouden. Ook daar kwam niet veel van terecht, want nog binnen het half uur stond het weer gelijk door Johannes Hegerkamp. Tot de thee werd die stand vastgehouden en gaf dat de krachtsverhoudingen binnen de lijnen op het te donkere veld van SV Langen 2 prima weer.

Na rust schroefde SV Surwold het tempo wat op en wilde de ploeg snel de 2-3 maken. Dat kon ook, want ook nu hadden de gastheren moeite met het spel van de bezoekers al werd er wél hard geknokt. Na een klein uur spelen knikte Hegerkamp uit een corner de winnende treffer binnen. Het laatste half uur was zwoegen, zweten, rennen, hard spelen en vooral proberen iets te forceren. Gerrit Schulte van SV Langen speelt normaal gesproken wat ‘dieper’, maar kan zich dat tegen een ploeg als SV Surwold niet veroorloven en speelde dus (te) ver van de goals van de gasten af. Begrijpelijk, maar bij een achterstand en kans op de 3-3 met de slotfase meer en meer naderend moest hij wel en kwam er meer druk op de verdediging van SV Surwold, maar ook extra risico voor de thuisploeg die A een spelmaker op het middenveld miste en B in die linie iets dunner was bezaaid en een Surwolder omschakeling wel eens dodelijk kon zijn. Zover kwam het niet. Schulte had zelfs de 3-3 nog kunnen maken, maar moest samen met zijn heel hard werkende teamgenoten capituleren. Als SV Langen altijd zo voor de dag kan komen dan kan de ploeg alvast twee porties champagneflessen bestellen, want het kampioenschap in de 1. Kreisklasse is niet ondenkbaar. Eerst nog even de editie 2019/20 met succes afronden, al zitten ze nog niet eens op de helft.

SV Langen 2-SV Surwold 2-3 
Scoreverloop: 3. Hanenkamp 0-1, 21. Schubert 1-1, 24. Schubert 2-1, 30. Hegerkamp 2-2, 57. Hegerkamp 2-3.
Scheidsrechter: Kässens.
Toeschouwers: 40.

SV Langen 2: Langkawel; Daniel Korte, Imholte en Kleemann; Moritz, Pelle (80. Thieben), Mike Schulte (62. Schmitz), Gerd Raming-Freesen en Schubert; Gerrit Schulte; Caragiozidis.
SV Surwold: Wissmann; Jonas Korte, Robin (87. Borgmann), Lukas Schulte en Hegerkamp; Schipper, Hanenkamp, Walker, Lampen (48. Fennen) en Remigiusz Kowalczyk; Zivkovic.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...