donderdag 31 oktober 2019

Fabian Pley pakt (bijna) alles, ASV Altenlingen wint tóch

Als er van een echte runner-up kan worden gesproken dan geldt dat wel voor ASV Altenlingen, de ploeg die de afgelopen jaren als grijze muis in de Bezirksliga 3 Weser-Ems meedraaide. Dit seizoen verloopt het voor de formatie uit Lingen een stuk voorspoediger. Na een voorzichtige staat de ploeg er prima voor met een klassering in de subtop. Afgelopen avond werd de nummer twee van de ranglijst, SV Eintracht Nordhorn, op eigen veld met 2-1 verslagen en dus is ‘ASV’ ineens een ploeg die in de top van het klassement staat geklasseerd.

Het gat met de bovenste ploegen is niet groot meer en is een gevolg van de geweldige serie die de ploeg neerzette. Ze hebben in Rendi Kildau een echte goalgetter in huis en hij was tegen de Nordhorners beslissend; nadat het lang 1-1 stond besliste de spits de wedstrijd en dat was niet meer dan verdiend. ASV Altenlingen kreeg namelijk een hoop kansen en had de wedstrijd al veel eerder in het slot kunnen gooien. Een prima prestatie van de ploeg die echt goed voetbal tentoonstelde met een solide achterhoede, een evenwichtig middenveld dat na balverovering heel snel de spitsen aanspeelt en af en toe de Nordhorners het leven knap zuurde maakte. Dat probeerde Kamal Singh, het fenomeen van SV Eintracht Nordhorn, bij de thuisploeg, maar dat zat er niet echt in al is het een genot om deze speler te zien voetballen en dus zaten niet twee spelers hem dikwijls op de huid, drie was geen overbodige luxe. Singh scoorde na een krap uur spelen vanaf de stip nadat Andrej Schiltheis in de 21ste minuut de 1-0 uit het niets aantekende. Tot dat moment waren de gasten beter en na de t treffer van Singh had SV Eintracht Nordhorn de kans met een voorsprong de rust in te gaan. Het gold ook voor ASV Altenlingen, maar doelman Fabian Pley van de gasten was een sta-in-de-weg.

Na rust was hij dat ook en in de tweede helft was de thuisploeg de betere van de twee. Dat er pas laat werd gescoord was echt een wonder. De betere kansen voor de Altenlingers met schoten naast het doel, erover en ook nog een aantal keren op Pley die wel eens de held van de dag kon worden. Zijn ploeg liet zich meer en meer zakken en zag het gevaar van de gastheren al aan komen. En ze hadden ook nog eens een speler minder dan de thuisploeg, want Fabian Weidekat kreeg voor rust twee gele kaarten en de stofzuiger op het middenveld wás al zo nodig. Hij werd gemist en omdat de Nordhorners geen grip op de goed voetballende Altenlingers kreeg en die ploeg de betere kansen kreeg was de treffer van Rendi Kildau in de laatste minuut echt wel verdiend.

ASV Altenlingen-SV Eintracht Nordhorn 2-1
Scoreverloop: 21. Schultheis 1-0, 29. Kamal Singh 1-1 (strafschop), 90. Kildau 2-1.