donderdag 31 oktober 2019

SG HFS veel te lief en verliest dus

SG HFS was vorig jaar een heel aantrekkelijke ploeg om te zien en eindigde ook best ‘kort’ en dus waren de verwachtingen wel hooggespannen voor dit seizoen. Voorlopig komt er niets van terecht en kwakkelt de ploeg maar voort. Eigenlijk apart, want er zit heel wat voetbal in onder aanvoering van Marcel Hoppe en Thorsten Hollen, maar het loopt voor geen meter. Afgelopen woensdag liep het als een trein en had er tegen Blau-Weiß Dörpen op eigen veld gewoon moeten worden gewonnen. Kansen genoeg, geen enkele goal van de gastheren tegen twee van de gasten en dus won de formatie uit Dörpen voor de tweede keer op rij.

Jan Berens moet nog wel het meest hebben gebaald. De eigenlijke verdediger speelde als rechtshalf en deed dat verdienstelijk, maar vergat tot twee keer toe de trekker echt goed over te halen zodat hij kon scoren. Heel dichtbij was hij, maar vond het net net niet. En zo waren er meer kansen voor SF HFS dat in Schöninghsdorf halfweg koers zeker met 3-0 had moeten leiden. Het gebeurde niet hoe graag ze ook wilden en hoe vaak Thorsten Hollen ook bij een aanval was betrokken, het lukte niet.

En dus ging het na rust mis voor de formatie van trainer Robert Schwenen. Hij ziet te vaak dat zijn ploeg dit seizoen echt wel kan voetballen, maar het op een gegeven moment laat lopen. De reden? Zichtbaar was het deze keer en enkele weken terug een combinatie van te veel verdedigingsfouten, te veel gaten laten en het niet maken van goals. Eigenlijk wil de ploeg te graag naar voren, maar als puntje bij paaltje komt geeft men niet thuis en profiteert de tegenstander. Een stukje mentaal ook. n de tweede helft was dat zeker te zien. De gasten uit Dörpen lieten zien dit varkentje te kunnen wassen en slaagden met vlag en wimpel. Goed was het allerminst wat de blauwhemden lieten zien. Tot aan de thee niets in te brengen en op het middenveld te zwak en achterin veel geluk dat de bal er maar niet in ging, maar na het missen van een SG HFS-strafschop door Maik Borgmann ging het voor ‘Blau-Weiß’ crescendo.

Blau-Weiß Dörpen sloeg in het slot van de wedstrijd toe. De ingevallen Kevin Langlitz bracht de gasten vanaf de stip aan de leiding. Op dat moment waren er nog zeventien minuten te spelen. Tien minuten erna besliste Hendrik Bruns de wedstrijd. De gastheren waren wat geïrriteerd geraakt en verweten elkaar van alles en moesten toezien hoe Bruns de wedstrijd besliste. Een voor SG HGS een totaal onnodige nederlaag, maar het gebeurde wél en dus moet die ploeg nu echt gaan uitkijken; de gevarenzone is bijna bereikt.


SG HFS – Blau-Weiß Dörpen 0-2 
Scoreverloop: 73. Langlitz 0-1 (strafschop), 83. Bruns 0-2.
Scheidsrechter: Assmuth.
Toeschouwers: 200.

SG HFS: Rohling; Korte, Borgmann, Florian Hoppe en Doornbos; Berens, Backs, Hollen (64. Brinkmann) en Geerke; Schmitz (80. Wilken) en Gebben.
Blau-Weiß Dörpen: Langhorst; Kruth (66. Weidekat), Bojer, Poker en Schulte; Bruns, Franzen, Klasen en Kossen (51. Langlitz); Kirchner (77. Christian Daron) en Colley.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...