dinsdag 5 november 2019

SV Groß Hesepe blijft in flow en bekert verder

In de competitie was het een kwestie van tijd dat SV Groß Hesepe de punten zou gaan pakken. Daarvoor speelt de ploeg te goed en dus zou het wel goedkomen in het voetbalgekke dorp. De competitiestart in de 1. Kreisklasse Emsland Mitte was niet om over naar huis te schrijven, maar inmiddels zit de Schwung erin en steeg de ploeg naar de subtop en is er volop kans nog verder te stijgen. Ook in de Emco Kreispokal Emsland gaat het crescendo; de blauwhemden plaatsten zich gisteravond voor de halve finale door Blau-Weiß Dörpen te verslaan: 2-0.

Een knappe prestatie van de runner-up die de gasten die een klasse hoger spelen eigenlijk vrij simpel versloeg. 2-0 is op zich een redelijke weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. Immers, de gastheren startten voortvarend, verschaften zich de meeste en beste kansen en scoorden vooral op belangrijke momenten. Echt heel veel kansen ontstonden er tijdens de wedstrijd niet en een heel mooie aanval over een aantal schijven evenmin. Het was knokken, tegenhouden en proberen niet te verliezen. Beide ploegen deden dat heel aardig en achterin werd dan ook nauwelijks iets weggegeven. De sterke beginfase van SV Groß Hesepe was mooi om te zien, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Later in de eerste helft lieten de bezoekers zich ook zien, maar ook zij volhardden in de bal op het middenveld te laten. Omdat er zo veel strijd was en de bal het middenveld bijna niet verliet is het logisch dat er na een helft voetballen een brilstand viel te noteren.

In de tweede helft veranderde de stand in het voordeel van de gastheren. Ze kregen loon naar werken en waren net even slimmer en lieten de bal net even wat beter rondgaan dan Blau-Weiß Dörpen dat wederom in een andere samenstelling speelde. Elke week geldt dat voor de formatie uit Dörpen en dus is er nooit een ingespeeld team te zien. Het is los zand met spelers die elkaar nauwelijks kunnen vinden en dus blijft het kwakkelen in de competitie en ook tegen de Groß Hesepers was het niet best. Johannes Kirchner was een van de mensen die keihard voor een resultaat vocht en kreeg nog een enorme kans ook. Zijn schot werd door de meegereisden uit Dörpen al tot doelpunt gepromoveerd, maar het schot van Kirchner verdween net naast het doel van de thuisploeg die even later de leiding namen. Smaakmaker en topscorer Julius Janknecht speelde zijn tegenstander uit en zette Dörpen-goalie Patrick Langlitz te kijk. Een uur gespeeld en de ban was gebroken. Een stief kwartier later werd het 2-0 nadat Lars Wolters de bal knap richting de heel snel opgekomen Leonhardt Beneke speelde. Hij bleek over longen als een paard te beschikken en bestreek het halve speelveld om net op tijd voor de pass van Wolters te zijn en de 2-0 aan te tekenen. Daarna kregen de bezoekers nog een klein kansje, maar daar bleef het wel bij.
Na afloop werd voor de halve finale van de Emco Kreispokal Emslan geloot. Het gebeurde voor de knusse Groß Heseper tribune. Het ‘lot’ koppelde SV Groß Hesepe aan streekgenoot VfL Emslage. In maart a.s. wordt het duel in Groß Fullen gespeeld.

SV Groß Hesepe – Blau-Weiß Dörpen 2-0 
Scoreverloop: 60. Julius Janknecht 1-0, 73. Beneke 2-0.
Scheidsrechter: Reckmann.
Toeschouwers: 125.


Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...