dinsdag 15 oktober 2019

Regiocup: Be Quick 1887 wint ook van Achilles 1894

Tot nu toe blijkt de Regiocup een leuk en goed idee: reserves van eerste elftallen en de betere jeugdspelers spelen samen in een team en wedstrijden spelend in de Regiocup tegen andere teams uit Noord-Nederland. Op maandag- en vrijdagavond wordt gespeeld. Gisteravond speelden Be Quick 1887 en het Asser Achilles 1894 op de Esserberg in Haren tegen elkaar. De Goodold won met 4-1, voetbalde beter en had er meer kunnen maken, maar de Assenaren ook.

Be Quick 1887 won eerder al twee keer, terwijl de formatie trainer Harold Wekema de drie eerste wedstrijden verloor. Ook tegen de bespelers van De Esserberg werd dus verloren en dus is de Regiocup voor Wekema en de zijnen geen succes gebleken. “Ja, dat weet je van tevoren. Be Quick is een goede ploeg. Maar het viel me nog mee hoor. Ik heb ook vijf van de basis van het eerste opgesteld en af en toe kregen we wel kansen.” Wekema zei zoals het was: Be Quick 1887 beter en dan vooral voetballend. De ploeg moest er eerst nog wel even inkomen, maar na ruim twintig minuten ging het de goede kant op. Er moest eerst worden gescoord voordat het tempo erin kwam. Er was een kwart wedstrijd gespeeld toen Tijmen Mennink ruimte op links kreeg en Tim Deelen bediende. Deelen scoorde en Be Quick 1887 kon losgaan. Vier minuten later was er gepruts aan de kant van de Assenaren die trouwens goed vanuit de organisatie hadden gespeeld, maar heel even van slag leken. Tijmen Mennink zorgde voor de 2-0 nadat hij door Yoran Cats knap werd aangespeeld. Drie minuten erna was het wederom Tim Deelen die een snelle aanval met succes afrondde. En dus was het over en uit voor Achilles 1894 dat overigens drie serieuze kansen kreeg er iets van te maken. Gescoord werd evenwel niet.

Na rust kreeg de formatie van Wekema loon naar werken, maar moet eerst nog wel toezien hoe Ashraf Hezam op aangeven van Tim Deelen de 4-0 maakte. Op dat moment was er nog meer dan een half uur spelen en gingen de gastheren steeds slordiger spelen daar waar dat totaal niet nodig was. Leon Regtop scoorde namens de bezoekers twaalf minuten voor tijd de 4-1 en die goal was zeker verdiend te noemen. Het publiek dat overigens in veel te kleine mate kwam opdraven genoot van zijn fraaie goal. Dat is nog wel een puntje trouwens: 25 toeschouwers is te weinig; de Regiocup verdient meer. Wellicht komt dat nog. Dit zijn de talenten van de toekomt en het niveau is echt behoorlijk.

Be Quick 1887 RC1-Achilles 1894 RC1 4-1
Scoreverloop: 23. Deelen 1-0, 27. Mennink 2-0, 30. Deelen 3-0, 55. Hezam 4-0, 78. Regtop 4-1.
Toeschouwers: 25.

Basis Be Quick 1887 RC1: Pikkemaat; Van der Weel, Dollenkamp, Dylan ter Arkel en Metus; Hezam, Cats, Mugisha en Anakotta; Deelen en Mennink.
Basis Achilles 1894 RC1: Smid; Frans, Jager, Coster en Buissink; Boersma, Hovenkamp en Kuipers; Regtop, Sturing en Schoenmakers.