vrijdag 25 oktober 2019

Wijster maatje te groot voor Eext

Zowel Eext als Wijster spelen dit seizoen in de zondag vijfde klasse. Voor Eext is dat niet zo heel raar, al speelde die ploeg ook wel eens een treetje hoger, voor Wijster des te vreemder, want twee seizoenen geleden nog derdeklasser. De ploeg van trainer Geert Oosterloo degradeerde echter twee keer op rij en het zou dan ook raar zijn als de inzet van dit seizoen niet promotie is en dan het liefst via het kampioenschap in Zondag 5C. In Zondag 5E acteert Eext. Die ploeg wil ook wel weer een stap omhoog en staat er tot nu toe prima voor. Op eigen veld werd vorige week tegen Wijster geoefend. Het werd 2-4.

Na een helft op het bijveld van de Eexters voetballen was het al 3-0 voor de bezoekers die veel sterker dan de thuisploeg waren. Er werd lekker gecombineerd, de bal ging snel rond en de betere kansen waren ook voor de groenhemden. Ronald Ipema opende de score en met twee treffers was Martijn Schokker tot de rust ook succesvol. Dat Wijster zou winnen was wel duidelijk, maar het betrof een oefenpotje en dus mochten er na rust ook wat jongere spelers opdraven. “Er deden zelfs twee jongens van vijftien en zestien mee. Spelers met pijntjes bleven thuis en we moesten wedstrijdritme opdoen”, zei Dyan Hospers die voor de gelegenheid weer eens elftalleidster van Wijster 1 is. Die functie bekleedde ze vier seizoenen op rij. Dit seizoen is ze elftalleidster bij het tweede, terwijl vader Norman die functie bij het eerste uitoefent. “Norman was wat later en daarom was ik nu even weer elftalleidster.” Ze genoot ervan en was heel secuur bezig. Zo schreef ze alles op, zorgde ze ervoor dat niemand kou hoefde te lijden en reed ze na afloop samen met Norman naar huis. Tevreden met de overwinning al ging het na rust wat minder met Wijster.

Hoewel de jonge spelers hard werkten was het verschil zichtbaar. Eext verstopte zich niet, ging 4-3-3 spelen en hogerop druk zetten. Het pakte goed uit: Willem Hilberts scoorde de 1-3 en daarna was er meer mogelijk. Maar net op het moment dat Eext de 2-3 kon maken kwam Wijster er razendsnel uit, ging doelman Erwin Poelman niet geheel vrijuit en scoorde Ronald Ipema de 1-4. Daarna zorgde Alex Martens voor de 2-4 en die was ook wel verdiend.

Eext-trainer Hemmo Kuipers zat niet zozeer met de nederlaag, maar wél met de uitvoering. “Het was gewoon niet goed. We scoorden dan wel, maar zij brachten jeugdspelers in. Zo eerlijk moet je zijn. Hopen dat ze fit zijn voor zondag.” Toen speelde Eext in Gasselte tegen GKC: een topper in Zondag 5E. Na een 2-0 achterstand beslisten de Eexters de wedstrijd door met 4-2 te winnen.

Eext-Wijster 2-4
Scoreverloop: 12. Ipema 0-1, 20. Schokker 0-2, 25. Schokker 0-3, 51.  Hilberts 1-3, 65. Ipema 1-4, 73. Martens 2-4.