donderdag 3 oktober 2019

SV Eintracht Nordhorn dendert vrolijk door

SV Eintracht Nordhorn is een grote Duitse amateurclub van weleer en speelde veelvuldig op het hoogste amateurniveau, maar zakte de laatste jaren behoorlijk weg, maar is nog altijd Bezirksligist. Op dat niveau acteert de club toch alweer enkele jaren (te lang) en dus moet de weg omhoog weer eens worden ingeslagen. Ze willen dolgraag bij SVE, maar het wilde steeds niet vlotten. Dit seizoen gaat het crescendo met een topklassering. De ploeg staat derde op twee punten van stadgenoot Vorwärts Nordhorn dat vorig seizoen echt net uit de Landesliga degradeerde. Het verschil tussen de Landes- en Bezirksliga is immens en er promoveert maar één ploeg. Tot nu toe zijn er heel wat kanshebbers. SV Eintracht Nordhorn is er een van. Gistermiddag won de ploeg de derby bij TuS Gildehaus met 3-1.

Na afloop baalden de aanhangers van TuS Gildehaus als een stekker en sprak een man in het niets de woorden ‘eine Vermeidbare Niederlage’. Hij had misschien wel een punt en had een dag ervoor kennelijk het treffen tussen Valencia en Ajax gezien. Inderdaad, de wedstrijd waarin de Spanjaarden heel veel kansen kregen en met 3-0 verloren. Een kopie van die wedstrijd was het dan wel niet, maar de gastheren kregen tot aan de thee mogelijkheden genoeg er zeker twee te maken. De ploeg werd een strafschop onthouden en een inzet van Daniel Zwafing beroerde de lat. Twee goals maakte SV Eintracht Nordhorn tot de thee wél en daar viel ook niet zo gek veel op af te dingen: een prima goal van de door Kamal Singh aangespeelde Koray Yesilkaya betekende negen minuten voor rust de 1-0. In de laatste minuut van de eerst speelhelft ging superspits Singh, want dat hij, ‘de zestien’ in en werd licht getoucheerd. Er volgde een terechte strafschop die hij benutte en dus was de ergernis bij de thuisploeg groot. Ze hadden kunnen scoren en hadden naast de genoemde mogelijkheden meer kansen er iets van te maken, maar de hoogvlieger uit Nordhorn heeft wel erg goede aanvallers die veelvuldig scoren.

Singh is er een van. De man scoorde bijna één op één in meer dan honderdzeventig competitiewedstrijden en dit seizoen zelfs meer dan dat: tien goals uit zeven wedstrijden. Hij was er twee wedstrijden niet bij en toen liep het ook niet bij de Nordhorners. Met Singh meer mans geldt dan ook zeker. Hij laat anderen beter spelen, zet anderen vrij, zorgt voor assists en kan er dit seizoen ook wel weer 25 of dertig maken. Ze dragen hem op handen, zo goed is de spits. Maar het team an sich is ook goed: een prima middenveld dan heel rap de aanvallers in stelling brengt en een solide defensie die voor rust af en toe wankelde.

Denis Salkovic was aan het begin van de tweede helft de maker van de 1-2 en maakte er weer een wedstrijd van. Dat het terecht was dat hebben er een aantal van TuS Gildehaus geroepen, maar daarna was het toch weer de ploeg uit Nordhorn die de show stal. Dat er nog maar één keer werd gescoord was eigenlijk te weinig, maar genoeg voor de verdiende overwinning, want zo is het ook. Serhan Deniz viel in en maakte twee minuten voor tijd de 1-3 en had erna nog eens kunnen scoren. Wie steeds bij zijn acties betrokken was raad zich wel raden: Kamal Singh.

TuS Gildehaus-SV Eintracht Nordhorn 1-3

Scoreverloop: 36. Yesilkaya 0-1, 45. Kamal Singh 0-2 (strafschop), 49. Salkovic 1-2, 88. Deniz 1-3.
Scheidsrechter: Schwalm.
Toeschouwers: 175.

TuS Gildehaus: Dauwe; Hardt, Sven Brandt, Egbers en Horstjann; Troshani, Heddendorp (87. Frensch), Kleine Hödtmann en Lammers (46. Salkovic); Niklas Brandt (81. Lange) en Zwafing.
SVE Eintracht Nordhorn: Pley; Konate (46. Shehu), Schulz en Sizo (68. Deniz); Verwolt, Stockmann, Weidekat en Sizo; Kurpali en Yesilkaya (86. Sunwinder Singh); Kamal Singh.