donderdag 3 oktober 2019

DVC Appingedam verzuimt er tien te maken tegen MOVV

Afgelopen dinsdagavond oefenden twee vierdeklassers tegen elkaar. In Appingedam was het zaterdag vierdeklasser DVC Appingedam tegen zondag vierdeklasser MOVV. Op het nog jonge kunstgras van de Damster fusieclub vielen elf goals. Dat hadden er nóg meer kunnen zijn. Het zegt alles over het klassenverschil tussen beide ploegen: de thuisploeg won met 7-4, maar had veel ruimer kunnen winnen. Wat als Bram Mulder beide speelhelften had gespeeld? Dan hadden er ‘dubbele cijfers’ op het denkbeeldige scorebord gestaan, want was hij goed, de nog maar achttienjarige.

Hij was een plaag voor de Midwolders die duidelijk hun dag niet hadden. Trainer Peter Ernst van MOVV, dat overigens net als de Damsters prima aan het seizoen begon, was verre van tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg en had daar ook alle reden toe. De Damster Ernst zag hoe zijn verdediging niet goed stond en alle moeite met Bram Mulder had. De zoon van Bob Mulder, de man die in de regio Appingedam geen introductie behoeft. Zoon Bram heeft wel iets van zijn vader en liet zien dat hij echt kan voetballen. “Hij is nog A-junior en is echt een talentje”, zei trainer Erwin Buurmeijer van DVC Appingedam. Hij zag hoe goed zijn pupil het deed en de verdediging van MOVV van het kastje naar de muur stuurde. Voordat hij scoorde was het binnen vijf minuten al 2-0 door Ronald Hund en Daan van Dortmont. Jordy Blaauw maakte even later de 2-1 nadat hij onderuit werd gehaald. Met twee mooie treffers zorgde Mulder zelf voor de 4-1 ruststand die daarmee veel te mager was.

In de tweede helft verving Jeroen van Hunnik Bram Mulder. Van Hunnik heeft ook een mooie actie in huis en maakte het de MOVV’ers ook weer erg moeilijk en zorgde aan het begin van de tweede helft voor de 5-1. Hij vanaf links en Ronald Hund vanaf rechts. En wederom was het MOVV dat geen antwoord had. Doelman Edwin Kuipers wond zich voor rust gigantisch op en had er helemaal geen zin meer in. Zó ergerde hij zich aan de achterhoede van zijn ploeg en ook het middenveld dat geen enkele grip op de wedstrijd kreeg. “Ze maakten het ons wel erg moeilijk, hoor. We kwamen niet aan voetballen toe. Normaal gesproken moeten Aaron Sportel en Twan Smit de voetballers op het middenveld zijn, maar ze waren onzichtbaar”, zei Ernst. Zo was het ook. In de tweede helft kregen ze iets meer grip en konden ze nog drie keer scoren. DVC Appingedam miste nog wat kansen en had er ook nog wat meer kunnen maken, maar was veel te lief voor de gasten. Jordi Blaauw en twee keer Aaron Sportel scoorden voor de Midwolders. Blaauw na de 6-1 van Hund waarna Van Hunnik de 7-2 maakte. In de slotfase was Sportel twee keer trefzeker en redden ze de eer van hun club.

DVC Appingedam-MOVV 7-4 
Scoreverloop: 3. Hund 1-0, 5. Van Dortmont 2-0, 13. Blaauw 2-1, 22. Bram Mulder 3-1, 33. Bram Mulder 4-1, 49. Van Hunnik 5-1, 55. Hund 6-1, 62. Blaauw 6-2, 71. Van Hunnik 7-2, 81. Sportel 7-3, 88. Sportel 7-4.

Toeschouwers: 35.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...