woensdag 30 oktober 2019

Voran Brögbern maakt einde aan belabberde serie

Vorige week woensdag speelde Voran Brögbern de uitwedstrijd tegen Blau-Weiß Dörpen. Een absoluut degradatieduel in de Möbel Wilken Kreisliga waarin beide ploegen met een slechte serie hoopten af te rekenen. Immers, zowel de thuisploeg als de gasten verkeren in een heel beroerde situatie een paar keer op rij. Gevolg ervan is dat beide promovendi aan de onderkant van de ranglijst bivakkeren. Na de 3-2 overwinning van de formatie uit Lingen blijft dat weliswaar zo, maar kregen de gasten wél iets meer lucht.

De overwinning van de in het oranje spelende Voran Brögbern is absoluut niet onverdiend. De ploeg speelde beter dan het kwakkelende Blau-Weiß dat steeds moet improviseren; met grote regelmaat ontbreken er spelers en daardoor blijven goede prestaties uit. Zo werd topscorer Jannes Meyering die bijna ‘1 op 1’ scoort node gemist en moest het gevaar van Malang Colley komen. Hij was bij vlagen gevaarlijk, maar had te weinig stootkracht om het de hechte Brögberner defensie echt lastig te maken. De bezoekers waren veel beter aan de bal en de thuisploeg gaf nogal wat ruimte tussen de verdediging en het middenveld weg zodat de gasten na tien minuten op 0-1 kwamen door een treffer van Tim Schulz. Vijf minuten later had de stand weer in evenwicht gebracht kunnen worden. Johannes Kirchner werd in het strafschopgebied gevloerd en Christoph Kossen miste vervolgens vanaf de stip. Daarna toonde Voran Brögbern zich beter en had de 0-2 kunnen volgen. Die kwam niet. Sterker: Kirchner maakte tien minuten voor het rustsignaal de 1-1. Heel lang mochten hij en zijn ploeggenoten er niet van genieten, want in de laatste minuut van de eerste speelhelft kopte Tim Schulz wederom raak en leidden de oranjehemden weer.

Na rust kwam Blau-Weiß Dörpen wat beter uit de startblokken en speelde de ploeg in een wat hoger tempo. Ze hielden het gestaag vol en hadden de 2-2 kunnen maken. Net op het moment dat de gasten op kraken stonden scoorden ze: een mooie tegenaanval na een van de gastheren werd door Maik Möller bekwaam afgerond: 1-3. Daarna werd het toch weer spannend met een Blau-Weiß Dörpen dat ondanks de vele ruimtes die ze lieten bleven gaan en op jacht gingen naar de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd kwam die van de voet van Christopher Prein en die was niet onverdiend. Veel meer dan dat verdienden de blauw-witten overigens niet. Daarvoor waren de bezoekers te goed. Hoewel de omroeper anders deed vermoeden. Hij vond het een ‘sneue nederlaag’ en een sponsor van de ploeg was het duidelijk niet met de beslissingen van de scheidsrechter eens; hij zou ook maar eens moeten fluiten voor wat ‘Voran’ doet. Dat deed hij ook: namelijk fluiten voor drie treffers van de formatie die afgelopen zondag net als de Dörpeners won, maar desondanks in de gevarenzone blijven. De reden? Te weinig evenwicht op het middenveld.

Blau-Weiß Dörpen-Voran Brögbern 2-3 
Scoreverloop: 10. Schulz 0-1, 35. Kirchner 1-1, 45. Schulz 1-2, 60. Möller 1-3, 75. Prein 2-3.
Scheidsrechter: Wilken.
Toeschouwers: 40.

Blau-Weiß Dörpen: Langhorst; Grüter, Poker (80. Weidekat), Schulte en Prein; Kirchner, Klasen (63. Franzen), Langlitz en Kossen; Philipp Daron (87. Christian Daron) en Colley.
Voran Brögbern: Over; Meyer, Bekel, Bartels en Deimann; Thyen, Schulz, Pawelleck, Möller en Weltring; Boetzel (79. Zils).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...