woensdag 30 oktober 2019

Tweede van FC Wesuwe laat de overwinning glippen

Heel hoog staan ze er niet voor, de roodhemden van FC Wesuwe 2, maar knokken kunnen ze wél. Ze staan er althans bekend om en wie de ploeg ziet kan zich ook niet aan die indruk onttrekken: een paar stevige verdedigers en nog een paar lange spelers die doen lijken alsof de ploeg ijzersterk is. Dat is ook wel zo, maar er komt meer bij kijken om een wedstrijd te winnen. Het scherp blijven bijvoorbeeld en dat is nu net wat de ploeg vorige week avond miste in het duel tegen SV Dalum II, een duel in de 3. Kreisklasse, het op een-na-laagste amateurniveau in Duitsland. De Dalumers kwamen laat in de wedstrijd terug tot 3-3, maar daarmee deed FC Wesuwe 2 zich veel te kort.


Knokken, alle ballen wegroeien, storen, treiteren en keiharde duels uitvechten. Zoiets moet trainer Patrick Gmell van de Wesuwers zijn spelers voor het treffen met SV Dalum 2 hebben ingefluisterd. Waar? Het moet of onderweg naar het bijveld, honderden meters van het hoofdveld en de kleedkamers vandaan, zijn gebeurd of in de kleedkamer. Niemand hoorde het in ieder geval en dus strict geheim wat de plannen waren. De beter en gemakkelijker voetballende formatie uit Dalum had flink de p in dat de thuisploeg zo hecht verdedigde en en masse terugzakte en moest ook nog eens toezien hoe Timo Wösten zijn ploeg al snel op voorsprong zette. Vier minuten waren er gespeeld. Een kleine twintig minuten later scoorde hij wederom en het was puur een optelsom van goed vanuit de organisatie spelen, goed verdedigen en op de juiste momenten ontsnappen, de juiste man aanspelen en scoren: erg effectief derhalve en een mooie, comfortabele voorsprong door de roodhemden die te laag op de ranglijst staan. Later liet zich verklaren waarom, maar de ploeg zou hoger moeten en kunnen staan, want mogelijkheden.

Na rust ging het mis voor Gmell en de zijnen. Al rap scoorde Anatoli Sobolewski. Niemand juichde, want er waren geen fans van de bezoekers. Slechts een groepje echte Wesuwers was naar het bijveld gekomen. Een bijveld waar gedurende de tweede helft de vervangen Sven Grönniger met de auto naar toe kwam. Hij was nog iets vergeten. Een apart gezicht en typisch Duits. Parkeren op het bijveld was overigens vrij eenvoudig: vier auto’s stonden pal naast het veld en even later sloot hangjeugd aan. Met scooters en al. Heel even keken ze. Ze zagen de bui kennelijk al hangen. De goal van Sobolewski betekende veel spanning, want het duurde een half uur tot Hendrik Keen de 3-1 maakte. Twaalf minuten nog op de denkbeeldige klok en de zege in de tas zo leek het, maar niets was minder waar: in de 82ste minuut werd het 3-2 door Lennart Rziha en Sobolewski werd de held van Dalum door in de slotminuut het punt voor zijn ploeg te redden. Heel FC Wesuwe kon wel door de grond zakken en de spelers inclusief drie handen vol supporters spoedden zich weg. Het licht ging gauw uit terwijl er nog een auto stond geparkeerd. De bestuurder ervan vond de uitgang, FC Wesuwe 2 had het licht veel langer kunnen laten branden door gewoon te winnen, want dat was echt mogelijk.

FC Wesuwe 2-SV Dalum 2 3-3
Scoreverloop: 4. Wösten 1-0, 23. Wösten 2-0, 47. Sobolewski 2-1, 78. Keen 3-1, 82. Rziha 3-2, 90. Sobolewski 3-3.
Scheidsrechter: Beni.
Toeschouwers: 15.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...