vrijdag 25 oktober 2019

Catenaccio van SV Langen werkt tegen SV Meppen 2

Het was nog net niet het van-het-kastje-naar-de-muur-idee, maar het had er op een gegeven moment alle schijn van dat SV Meppen 2 de bezoekers van SV Langen vorige week vrijdag op een paar tegengoals zouden trakteren. Onder aanvoering van ‘vedette’ Michael Holt verschafte de thuisploeg op het kunstgras zich heel wat kansen. Dat het halverwege de wedstrijd 0-0 stond was zeer verbazingwekkend en dat die stand een uur later onveranderd was eveneens.

SV Meppen 2 zit even in de hoek waar de klappen vallen, ook al staat de ploeg nog altijd tweede. Ook SV Langen verkeert in een iets minder goede fase, maar weet zich nog altijd subtopper en draait lekker mee. De titelstrijd blijft spannend en als SV Meppen mee wil blijven doen dan zal het in ieder geval moeten scoren. Dat bleek tegen de formatie uit Ober- en Niederlangen nogal lastig. Ze hadden er misschien een reden voor: de absentie van de geblesseerde Nederlandse topscorer Niels Grevink uit Ter Apel. Hij doet het prima bij zijn club en heeft de hoop op SV Meppen 1 nog niet opgegeven. Zonde dat hij geblesseerd is. Voor hemzelf, maar zeker voor de club die wel een scorende spits kan gebruiken. Junior Razack Kone kon het in ieder geval niet, ook al had hij constant dreiging en had de zeer goed staande defensie van SV Langen er heel veel moeite mee. Ze hielden stand en dat mag echt een wonder worden genoemd.

Het is wél SV Langen ten voeten uit: een hechte gemeenschap dat met veel eigen jongens aangevuld met talenten en ervaren krachten van buitenaf hard werkt om resultaat te bereiken en zich altijd door een schare trouwens aanhangers weet gesteund. In Meppen was het niet anders. Ook al gingen er maar tien mensen mee, ze waren er wél. Waaronder uiteraard de opa van de vier (!) broers Raming-Freesen in het elftal. Over de negentig al en een echte fan die maar wat trots is op zijn kleinzonen. Scoren deden ze dan wel niet, ze hielden wél ‘de nul’ en behaalden een punt tegen het ‘Nachwuchsteam’ van SV Meppen en dat met echt Italiaans voetbal men tien spelers en de keeper op eigen helft. Zelfs goalgetter Martin Raming-Freesen zakte ver in voor dat ene doel: een punt in Meppen. Hij had zelfs nog voor een driepunter kunnen zorgen en wie zegt dat dat onverdiend was die is voor SV Meppen. Het is zo dat als je de kansen niet maakt dat de tegenstander dan zou moeten winnen. Maar daarvoor kwamen de gasten te weinig van de eigen helft af en dus is 0-0 een uitslag waar eigenlijk alleen SV Langen mee kan leven.

SV Meppen 2-SV Langen 0-0 
Scheidsrechter: Wolf.
Toeschouwers: 100.

SV Meppen 2: Harsmann; Hopp, Hillebrand, Wullkotte en Dosquet; Kone, Berens, Hebbelmann, Deimann (75. Heyne) en Kugland; Holt (70. Rohe).
SV Langen: Hermsen; Czolbe, Stefan Raming-Freesen, Schnettberg, Ameln en Von Drehle; Otten, Bojer; Markus Raming-Freesen (90. Holthaus) en Gerd Raming Freesen; Martin Raming-Freesen (71. Cordes).





Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...